Ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας Χριστοφόρος στην Σαμοθράκη

ImageΜε τη συμμετοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Πράγας και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστοφόρου εορτάστηκε φέτος η μνήμη των Αγίων Ενδόξων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Σαμοθράκη.

Ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Μιχαλουπόλεως κ. Γεώργιο κατέφθασε στο λιμάνι της Σαμοθράκης το μεσημέρι της Δευτέρας. Τον υποδέχθηκε εκεί ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος με τους ιερείς και τις Αρχές του Νησιού, και κατευθύνθηκαν στον Ιερό Ναό Παναγίας Καμαριωτίσσης όπου εψάλη Δοξολογία παρουσία πλήθους πιστών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μακαριώτατος με τη συνοδεία  του και ο Μητροπολίτης Άνθιμος επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό των Πέντε Νεομαρτύρων στη Χώρα της Σαμοθράκης όπου προσκύνησαν τα Τίμια Λείψανα των Αγίων.

Με τη δύση του ηλίου ξεκίνησε η αγρυπνία στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου στην Παλαιάπολη, στο σημείο όπου ελιμενίσθηκε το πλοίο του Αποστόλου των Εθνών όταν τον μετέφερε το 49-50 μ.Χ. από την Τρωάδα στους Φιλίππους (Πραξ. 16, 9-12).

Ο Προκαθήμενος της Τσεχικής και Σλοβακικής Εκκλησίας, Μακαριώτατος κ. Χριστοφόρος, χοροστάτησε στις ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου και ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος από τους δύο αρχιερείς και αρκετούς ιερείς.

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στους χώρους αρχαιολογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος του νησιού.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος αναχώρησε από τη νήσο της Σαμοθράκης το μεσημέρι της Τρίτης.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 74168
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!