Τσεχίας Χριστόφορος για την ανεξαρτησία του Κοσσόβου

ImageΟ Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Τσεχίας κ. Χριστόφορος με αφορμή την διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, απέστειλε επιστολή υποστήριξης στον Πατριάρχη Σερβίας κ. Παύλο και προς όλο τον Σερβικό λαό.

 

Ο κ. Χριστόφορος στην επιστολή του τονίζει στον Πατριάρχη Σερβίας κ. Παύλο: «επιτρέψτε μου να εκφράσω την υποστήριξη μου στην Αγιότητα σας, σ΄ αυτές τις ημέρες αγωνίας που περνάει η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς και ολόκληρος ο Σερβικός λαός».

 

Στην συνέχεια ο Προκαθήμενος της Τσεχικής Εκκλησίας κ. Χριστόφορος τονίζει πως « ο κλήρος, και το ποίμνιο μας θα συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία, και μ΄ αυτό τον τρόπο θα δείξουν πως δεν συμφωνούν με την παραβίαση των σερβικών συνόρων».

 

Τέλος ο κ. Χριστόφορος υπογραμμίζει πως «δείχνουμε αλληλεγγύη στην Σερβική Εκκλησία και στον Σερβικό λαό, και προσευχόμαστε με όλη την δύναμη της καρδίας μας στον Θεό, με σκοπό να φέρει μια δίκαιη λύση στο Κόσσοβο αλλά και να αποτρέψει οποιοδήποτε ξέσπασμα βίας».
Εμφανίσεις: 60461
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!