Επίσκεψη στη Ρωσία πραγματοποιεί ο Τσεχίας και Σλοβακίας Χριστοφόρος

ImageΜετά από πρόσκληση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου ο Προκαθήμενος της Τσεχικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Χριστόφορος έφτασε στη Μόσχα, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010, για να επισκεφθεί την πόλη Όμσκ της Ρωσίας.

Στο αεροδρόμιο «Σερεμέτγιεβο» της Μόσχας, τον υψηλό επισκέπτη υποδέχθηκαν ο Προϊστάμενος του Μετοχίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας στη ρωσική πρωτεύουσα πρωθιερέας Αλέξιος Γιουσένκο, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, ο τελών χρέη γραμματέα επί των διορθοδόξων σχέσεων ιερέας Ιγκόρ Γιακιμτσούκ και ο συνεργάτης του Τμήματος κ. Α. Χόσεφ.

Αυθημερόν ο Μητροπολίτης Χριστοφόρος αναχώρησε για την πόλη Όμσκ, όπου αυτή την φορά αρχίζει την επίσκεψη του στα όρια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Να αναφερθεί, ότι ο Μητροπολίτης Χριστοφόρος θα ευρίσκεται στη Ρωσία έως τις 10 Φεβρουαρίου του 2010.

Στις 31 Ιανουαρίου θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στο Μετόχι της Ορθόδοξης Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας στη Μόσχα, ενώ την 1 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το Ιερό Συλλείτουργο των δυο Προκαθημένων με αφορμή την επέτειο της ενθρόνισης του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Εμφανίσεις: 85583
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!