Συλλείτουργο Τσεχίας με Βολοκολάμσκ για τα 60 χρόνια Αυτοκεφαλίας

0-tsexias-ilarion

Εξήντα χρόνια από την παροχή της κανονικής Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας από την Ορθόδοξη Εκκλησίας της Ρωσίας συμπληρώθηκαν στις 8 Δεκεμβρίου 2011.

Με αφορμή την 60ετή επέτειο, στην Πράγα πραγματοποιήθηκαν πανηγυρικές εκδηλώσεις.

Της Θείας Λειτουργίας στην Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Πράγας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Τσεχίας και Σλοβακίας Χριστοφόρος συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας, τον Επίσκοπο Γκόρλιτσας Παΐσιο (Ορθόδοξη Εκκλησίας της Πολωνίας) και κληρικούς της Ορθόδοξης Ρωσικής Εκκλησίας.

Να αναφερθεί ότι παρόντες ήταν και εκπρόσωποι άλλων χριστιανικών δογμάτων της Τσεχίας.

Μετά το κοινωνικό ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας ανέγνωσε Συγχαρητήριο Μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου για την εξηκονταετία της Αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας, ενώ εκ μέρους του Πατριάρχη Κυρίλλου ο κ. Ιλαρίων προσέφερε στον Μητροπολίτη Χριστοφόρο μια εικόνα της Παναγίας του Καζάν.

Τέλος ακολούθησε επίσημη δεξίωση όπου ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, ευχήθηκε θερμά στον κ. Χριστοφόφο και σε όλους τους παρόντες για τη σημαντική επέτειο της Ορθόδοξης Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας.

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 111647
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!