Ο Τσεχίας στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο

ImageΤην Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2011,  στις 12:30 το μεσημερι, οι Μακαριωτάτοι Αρχιεπισκόποι Πράγας και Κύπρου, με την ευκαιρία της εορτής της ανακομοιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγ. Ιωάννη Χρυσοστόμου, έφθασαν στην Ι. Μητρόπολη Κιτίου, στη Λάρνακα, όπου τους υποδέχθηκε ο εορτάζων Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, οι οποίοι του εξέφρασαν τις ευχές τους.

Συγκεκριμένα του ευχήθηκαν οι πρεσβείες του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου στον Τριαδικό Θεό να τον ενισχύει, ώστε να τον στηρίζει ο Θεός στο Ποιμαντικό του έργο, χάρη του λαού του Θεού.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη, αυτή την εόρτια ημέρα, των δύο Προκαθημένων και ευχήθηκε ο Θεός, δια πρεσβειών του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, να τους περιφρουρεί και να τους χαρίζει υγεία προς συνέχιση της πνευματικής τους διακονίας.

Κατόπιν οι Μακαριώτατοι Προκαθήμενοι με τη συνοδεία τους παρακάθησαν σε γεύμα που παρέθεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του. Σ’ αυτό παρακάθησαν μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, οι αρχές της πόλεως και επαρχίας Λάρνακας και άλλοι προσκεκλημένοι κληρικοί και λαϊκοί.

Μετά την ολοκλήρωση του γεύματος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και προσέφερε 10.000 Δολλάρια (5.000 για την Αρχιεπισκοπή Πράγας και 5.000 για την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος στη Σλοβακία).

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας μετέβη για προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα και στη Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, όπου τον υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Αθανάσιος και οι  Αδελφότητα της Ιεράς Μονής και Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας.

Εμφανίσεις: 92457
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!