Τσεχίας Χριστοφόρος "Έχει σημασία οι Ορθόδοξοι λαοί να είναι ενωμένοι"

ImageΣτην αναγκαιότητα να συνεχιστεί ο διάλογος ως η μόνη λύση για τα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας όπως η διεθνής οικονομική κρίση, αναφέρθηκε σε αποκλειστικές δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Τσεχίας – Σλοβακίας Χριστόφορος, ο οποίος βρίσκεται στο νησί της Ρόδου, παρακολουθώντας τις εργασίες του Διεθνούς Φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών» (Dialogue of Civilizations) που διοργανώνεται φέτος, για 8η συνεχή χρονιά.

«Για εμάς που είμαστε μικρή εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας είναι πολύ σπουδαίο να έχουμε συνεργασία με τους ηγέτες των χωρών μας αφού αυτό σημαίνει  διάλογος. Η Εκκλησία είναι η πνευματική μητέρα μας και αυτοί που αντιπροσωπεύουν την δημοκρατία είναι άνθρωποι που ψάχνουν σ’ εμάς να βρουν τον Χριστό», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστόφορος.

Επίσης, υπογράμμισε «Γι’ αυτό για μας τους κληρικούς που είμαστε εδώ, είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε για την πίστη μας και για την παράδοση της Ορθοδοξίας. Είναι σημαντικό να είμαστε ενωμένοι γιατί όλοι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα ζητήματα της ανθρωπότητας.»

«Σήμερα, όλες οι χώρες, συζητούν το θέμα της παγκοσμιοποίησης και της οικονομικής κρίσης. Εμείς πιστεύουμε ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και ηθική. Εδώ βρισκόμαστε για να συνεχίσουμε τον διάλογο αφού πιστεύουμε, ότι τα προβλήματα της ανθρωπότητας μπορούν να λυθούν μόνον μέσω του διαλόγου και όχι με άλλους τρόπους. Έχει σημασία οι Ορθόδοξοι λαοί να είναι ενωμένοι και η Ελλάδα –και ιδιαίτερα η Ρόδος- παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Τσεχίας.

Ο Διάλογος των Πολιτισμών

Να σημειωθεί ότι παρόντες είναι εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο κ. Βλαντιμίρ Γιακούνιν -πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων και κορυφαίο στέλεχος της ρωσικής κυβέρνησης, Ρώσοι αξιωματούχοι, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο Πρώην πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Fico, ο πρόεδρος του Μπαχρέιν Shaikh Mohammed bin Khalifa Al Khalifa, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών, της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Ruslan Grinberg, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Συμβουλίου Έρευνας Επιστήμης (SSRC ), επικεφαλής της WPF Craig Calhoun, ο δήμαρχος του Tallinn Savisaar Edgar, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Τασκένδης και Κεντρικής Ασίας Βλαντίμιρ και εκπρόσωποι απ’ όλες τις σύγχρονες θρησκείες.

Τέλος, η Ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη.

Εμφανίσεις: 103234
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!