Επίσημη επίσκεψη Τσεχίας Χριστοφόρου στην Εκκλησία της Κύπρου

ImageΗ Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Πράγας και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ.κ. Χριστοφόρος, ύστερα από πρόσκληση της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου  κ.κ. Χρυσοστόμου, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Κύπρου.

Ο Υψηλός επισκέπτης μας θα φτάσει στον αερολιμένα Λάρνακας το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 21.45΄ (πτήση SS 4). Τούτον θα υποδεχθούν, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, που θα απουσιάζει στη Μόσχα, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος και άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Κατά τις ημερομηνίες 22-24 Ιανουαρίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Πράγας και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας θα ευρίσκεται στην Πάφο για ανεπίσημη επίσκεψη.

To εσπέρας της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας, 23 και 24 Ιανουαρίου, θα προστεί του εσπερινού και του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, αντίστοιχα, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου.

Η επίσημη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας θα αρχίσει την 10ην.00΄ πρωινή της Τρίτης, 25ης Ιανουαρίου, κατά την οποίαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, τα άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο Κλήρος και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας θα υποδεχθούν τον Υψηλό Επισκέπτη μας στην είσοδο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Θα ακολουθήσει Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, κατά την οποία ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα προσφωνήσει με συντομία τον Αρχιεπίσκοπο Τσεχίας και Σλοβακίας.

Στη συνέχεια, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας θα υποδεχθεί σε πανηγυρική συνεδρία της τον Υψηλό προσκεκλημένο μας.

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Πράγας και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας θα έχει συνάντηση  την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 08.00΄, με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Θα επισκεφθεί, επίσης, Ιερές Μητροπόλεις και Ιερές Μονές της νήσου μας και θα έλθει σε επικοινωνία με το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Εκκλησίας μας, στο οποίο και θα μεταφέρει τις ευχές και ευλογίες της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας.

Την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Παλλουριώτισσας Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προϊσταμένων των Προκαθημένων των δύο Εκκλησιών.

Περί το τέλος του Συλλειτούργου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας θα προσφωνήσει τον Αρχιεπίσκοπο Πράγας και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας και θα απονείμει σ’  Αυτόν το Μέγα Χρυσούν Παράσημο του Αποστόλου Βαρνάβα.

Στη συνέχεια, και ώρα 13.00΄, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα παραθέσει επίσημο γεύμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου προς τιμή του Υψηλού Προσκεκλημένου μας.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Πράγας και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας θα αναχωρήσει από τη νήσο μας τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 03.20΄ (πτήση SS 4).

Εμφανίσεις: 74381
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!