Τσεχίας Χριστοφόρος "Σε απόσταση είμαστε μακριά, αλλά είμαστε κοντά με το πνεύμα"

ImageΤην χιονισμένη Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος «Jordanville» επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Πράγας και Μητροπολίτης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστοφόρος.

Ο κ. Χριστοφόρος έφτασε στο πανέμορφο Μοναστήρι συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης κ. Ιλαρίωνα (ROCOR), όπου έτυχες θερμής υποδοχής από τον ηγούμενο, την αδελφότητα, τους ιεροσπουδαστές και τους ενορίτες.

Στο Καθολικό τελέστηκε μια σύντομη δοξολογία, και εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Τσεχίας στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι «μπορεί σε απόσταση να είμαστε μακριά, αλλά είμαστε κοντά με το πνεύμα».

Να σημειωθεί, ότι μετά την τράπεζα που παρατέθηκε στην αίθουσα του Θεολογικού σεμιναρίου παρουσιάστηκε μια ταινία μικρού μήκους για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Τσεχίας, η οποία είναι παραγωγή του Ρωσικού Ακαδημαϊκού Κέντρο «Ορθόδοξη Εγκυκλοπαίδεια».

Ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Λουκάς και πρύτανης του Σεμιναρίου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την επίσκεψη του Μητροπολίτη στη Μονή.

Επίσης, ο Αρχιμανδρίτης Λουκάς πρόσφερε στον κ. Χριστοφόρο μια εικόνα των Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι είναι προστάτες της Σχολής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Πράγας στο κοιμητήριο της Μονής τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Λαύρου.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 86008
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!