Ο Αρχιεπίσκοπος Όλμουτς ζητά την παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη

symeonΤου Αθανάσιου Θανόπουλου | Romfea.gr

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει με επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ο Αρχιεπίσκοπος Όλμουτς και Μπρνό κ. Συμεών, σχετικά με την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Πρέσοβ και Σλοβακίας Ροστισλάβ σε Μητροπολίτη Τσεχίας και Σλοβακίας.

Ο κ. Συμεών μεταξύ άλλων στην επιστολή του τονίζει ότι δέχτηκε με χαρά την επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην οποία του εκφράζει την υποστήριξη του, καθώς με τον τρόπο αυτό τον αναγνωρίζει ως τον Επικεφαλή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας και ταυτόχρονα ανακηρύσσει τον Αρχιεπίσκοπο Ροστισλάβ και τον Αρχιεπίσκοπο Γιουράι ως αντικανονικούς.

Επίσης τονίζει ότι η έκτακτη ΙΓ΄ Τοπική Κληρικολαϊκή Σύναξη της Ορθοδόξου Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας, η οποία συνήλθε στις 11 Ιανουαρίου 2014 στην πόλη Πρέσοβ Σλοβακίας από τον Αρχιεπίσκοπο Ροστισλάβ, είναι αντικανονική αφού νωρίτερα έπρεπε να είχε γίνει η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Πράγας.

Τέλος ο κ. Συμεών κάνει έκκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη να συγκαλέσει Πανορθόδοξη Σύνοδο.

Ακολουθεί η επιστολή:

simeons

 

Εμφανίσεις: 89879
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!