Εξελέγη Τοποτηρητής στην Ορθόδοξη Εκκλησία Τσεχίας και Σλοβακίας

rostislav 

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Συνεδρίαζε σήμερα, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στην Πράγα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιερά Σύνοδος κατά τη διάρκεια της Συνεδρίας, αποφάσισε την απομάκρυνση του Αρχιεπισκόπου Ολομούτς και Μπρνο κ. Συμεών από τη θέση του Τοποτηρητή του Μητροπολιτικού Θρόνου της Ορθοδόξου Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας και διόρισε Τοποτηρητή τον Αρχιεπίσκοπο Πρέσοβ και Σλοβακίας Ροστισλάβ.

Επίσης η Ιερά Σύνοδος ανέθεσε την προσωρινή διοίκηση της Επαρχίας Πράγας στον Επίσκοπο Γκοντόν κ. Ιωακείμ, ο οποίος μνημονεύεται κατά τις ακολουθίες μαζί με τον νέο Τοποτηρητή του Μητροπολιτικού Θρόνου της Ορθοδόξου Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ και Σλοβακίας Ροστισλάβ (κατά κόσμον Ανδρέας Γκοντ) γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1977 στην πόλη Σνίνιε Σλοβακίας.

Είναι απόφοιτος της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πρέσοβ (2002) με σπουδές επίσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Υπηρετούσε σε Ορθόδοξη ενορία της Σλοβακίας και τελούσε πνευματικός του ορφανοτροφείου στο Μεντζιλαμπόρτς.

Τον Οκτώβριο 2013 προήχθη σε Ηγούμενο, ενώ στις 18 Νοεμβρίου του 2012 χειροτονήθηκε Επίσκοπος της Επαρχίας Πρέσοβ.

Τον Ιούλιο 2013 ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας συμμετείχε στους εορτασμούς εξ αφορμής των 1025 ετών Εκχριστιανισμού των Ρως στη Μόσχα, το Κίεβο και το Μινσκ.

Σήμερα 9 Δεκεμβρίου 2013 εξελέγη Τοποτηρητής του Μητροπολιτικού Θρόνου της Ορθοδόξου Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας.

Εμφανίσεις: 105087
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!