Συλλείτουργο για την 5η επέτειο της ενθρόνισης του Τσεχίας Χριστοφόρου

ImageΛαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε το Σάββατο, 28 Μαΐου 2011 στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Πράγας, με αφορμή την 5η επέτειο από την ενθρόνιση του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστοφόρου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πράγας κ. Χριστοφόρος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο (Οικ. Πατριαρχείο), τον Επίσκοπο Ντμιτρώφ Αλέξανδρο (Πατριαρχείο Μόσχας), τον Μητροπολίτη Μπακουριάνι Σεραφείμ (Πατριαρχείο Γεωργίας), τον Επίσκοπο Καμπινεναούλ Κυπριανό (Πατριαρχείο Ρουμανίας), τον Μητροπολίτη Βάρνας Κύριλλο (Πατριαρχείο Βουλγαρίας), τον Μητροπολίτη Κασσανδρείας Νικόδημο (Εκκλησία της Ελλάδος) και τον Αρχιεπίσκοπο Λουμπλίν Άβελ (Εκκλησία της Πολωνίας).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι συγχαρητήριες επιστολές απέστειλαν στον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας, οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών καθώς και οι Μητροπόλεις και τα Μοναστήρια της Τσεχίας και Σλοβακίας.

Τέλος, το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε ορθόδοξη συναυλία από τη χορωδία «Φωνές της Ορθόδοξης Ρωσίας», με αφορμή την 5η επέτειο της ενθρονίσεως.

praga1

praga2

Image

Image

Εμφανίσεις: 65286
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!