Απειλείται η Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Τσεχίας;

tsexeias

Του Αιμίλου Πολυγένη | Romfea.gr

Ακέφαλη παραμένει η Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας, αφού και οι τελευταίες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν δεν εξέλεξαν νέο Αρχιεπίσκοπο.

Να αναφερθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας κ. Χριστοφόρος μετά από καταγγελίες για σκάνδαλα που αφορούσαν την προσωπική του ζωή, υπέβαλε την παραίτησή του στις 12 Απριλίου για το καλό της Εκκλησίας όπως είχε χαρακτηριστικά αναφέρει.

Στην πρόσφατη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου για την εκλόγη νέου Αρχιεπισκόπου, επιλέχτηκαν ένας Αρχιεπίσκοπος και ένας Ιερομόναχος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας εκ των δύο, στην κοσμική του ζωή είχε πάρει διαζύγιο από την σύζυγό του.

Όμως το απροσδόκητο της υπόθεσης για τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Τσεχίας, δεν ήταν ότι δεν εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος Πράγας, αλλά η πρωτοφανής “παρέμβαση’’ του Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Γαλλίας, φέρεται εμμέσως πλην σαφώς να “απείλησε’’ την Εκκλησία της Τσεχίας ότι αν εκλέξουν λάθος Αρχιεπίσκοπο, ίσως να υπάρξει αναθεώρηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Άνθρωπος του περιβάλοντος του επίτιμου Αρχιεπίσκοπου Τσεχίας κ. Χριστοφόρου, ερωτηθείς από την Romfea.gr αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει και πάλι στο τιμόνι της Εκκλησίας της Τσεχίας ο κ. Χριστοφόρος τόνισε:

“Ο επίτιμος Αρχιεπίσκοπος Πράγας και Μητροπολίτης των Χωρών Τσεχίας και Σλοβακία διαμένει στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Tesov. Προσεύχεται για την Εκκλησία και λαό της Τσεχίας και Σλοβακίας και είναι στη διάθεση της Εκκλησίας".

Εμφανίσεις: 134715
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!