Στη Σλοβακία τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο Καρσλίδη

IMG 6135Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, ημέρα εορτής του Οσίου Πατρός ημών Γεωργίου του εν Δράμα (Καρσλίδου), ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας κ. Γεώργιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο χωριό Ντούμπραφκα νόμου Μιχαλόβτσε Ανατολικής Σλοβακίας, όπου καθαγίασε το καινούργιο ξυλόγλυπτο τέμπλο της νεόκτιστης εκκλησίας, η οποία εγκαινιάστηκε από τον ίδιο ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια.

Επίσης, με την ευκαιρία της εορτής του Αγ. Γεωργίου Καρσλίδη, τέθηκαν σε προσκύνημα η εικόνα και το χαριτόβρυτο ιερό λείψανο του Δραμινού οσίου Πατρός, το οποίο δώρησε στην Ι. Μητρόπολη Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος προς αγιασμό των ευλαβών Ορθοδόξων Σλοβάκων, οι οποίοι αποτελούν μια μικρή μεν, αλλά δυναμική δε θρησκευτική μειονότητα της χώρας.

Η προσωπικότητα του Οσίου Γεωργίου, για την οποία ομίλησε ο Σεβ. κ. Γεώργιος στο κήρυγμά του, γίνεται όλο και πιο γνωστή στην Σλοβακία. Να αναφερθεί ότι προσφάτως, ένας νεαρός κατηχούμενος, τον οποίο βάπτησε ο Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως, αποφάσησε να φέρει το όνομα του Αγίου.

Εμφανίσεις: 57296
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!