Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Πρεσόβ Ιωάννης

Arcibiskup JanΣήμερα, στις 3 Αυγούστου 2012, στις πρωινές ώρες, εκοιμήθη στην ηλικία 75 ετών ο Σεβ. Μητροπολίτης Πρεσόβ κ. Ιωάννης, ο και κατά πρεσβεία χειροτονίας παλαιότερος Αρχιερεύς της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Πρεσόβ, υπέρτιμος και Έξαρχος Σλοβακίας κυρός Ιωάννης, κατά κόσμον Γιάν Γκόλονιτς (Jan Holonic), γεννήθηκε το 1937 στην Σλοβακία.

Το 1958, μετά  από την αποφοίτησή του από την Σχολή της Ορθόδοξου Θεολογίας στο Πρεσόβ της τότε Τσεχοσλοβακίας χειροτονήθηκε έγγαμος διάκονος και πρεσβύτερος, το 1983, μετά από την κοίμηση της συζύγου του, εκλέγεται και χειροτονείται Επίσκοπος Μιχαλουπόλεως (Michalovce) Σλοβακίας, ανυψωθείς το 1998 σε Μητροπολίτη, σχετικά με τον Τόμο περί του Αυτοκέφαλου της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας.

Το 2006, μετά από την εκδημία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Πρεσόβ και Αρχιεπισκόπου Τσεχίας και Σλοβακίας Νικολάου, εκλέγεται Μητροπολίτης Πρεσόβ και Έξαρχος Σλοβακίας.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Ιωάννης τιμήθηκε για το εκκλησιαστικό του έργο τόσο με εκκλησιαστικές, όσο και κρατικές διακρίσεις. Αιωνία του η μνήμη!

Εμφανίσεις: 76030
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!