Ο Τσεχίας Χριστοφόρος στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο

ImageΤον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο επισκέφθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστοφόρος, συνοδευόμενος από ιερείς της Τσεχικής Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είπε το «ως ευ παρέστητε» στον Αρχιεπίσκοπο Τσεχίας Χριστοφόρο, και τον επαίνεσε για την ποιμαντική του δραστηριότητα.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην αγάπη που έχει στα Πανάγια Προσκυνήματα ο κ. Χριστοφόρος, η οποία είναι έκδηλη με τις συχνές του επισκέψεις.

Εν συνεχεία ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, μιλώντας στους ιερείς που συνόδευαν τον Αρχιεπίσκοπο Τσεχίας και Σλοβακίας, αναφέρθηκε στην ευργετική πνευματική επίδραση των προσκυνημάτων της Ιερουσαλήμ και όλης της Αγίας Γης στις ψυχές των προσκυνητών, διότι η Ιερουσαλήμ έχει ποτισθεί με το αίμα των προφητών και του Ιησού Χριστού.

«Στην Ιερουσαλήμ», ανέφερε ο κ. Θεόφιλος, «υπάρχει ορθόδοξος ποικιλία εν τω συνδέσμω της ενότητος».

«Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων είναι η ενσάρκωσις της οικονομίας του Θεού δια την σωτηρίαν μας. Το Πατριαρχείον μαρτυρεί το έργον του ενανθρωπήσαντος, σταυρωθέντος και αναστάντος Ιησού Χριστού εις την γην δια τον άνθρωπον. Εύχομαι, μαζί με την θεωρίαν της επιγείου Ιερουσαλήμ, να αξιωθήτε της θεωρίας και της ουρανίου Ιερουσαλήμ», συνέχισε ο Πατριάρχης Θεόφιλος.

Τέλος, ο Μακαριώτατος Τσεχίας επέδωσε στον Πατριάρχη Θεόφιλο ένα κρύσταλλο Βοημίας, ενώ από την πλευρά του ο Πατριάρχης επέδωσε ένα λεύκωμα με τα κειμήλια του Ναού της Αναστάσεως, εγκόλπιο και σταυρό.

Image

Image

Εμφανίσεις: 106099
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!