Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πολωνίας στην Κύπρο

ImageΜε την ευχή ο Θεός να φέρει την ποθητή λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει για 35 τώρα χρόνια η Κύπρος, ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στο νησί ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου

Εκκλησίας της Πολωνίας και αναχώρησε νωρίς σήμερα το πρωί, από το Αεροδρόμιο Λάρνακας, για την πατρίδα του.

 

«Έχουμε βαθιά γνώση όλων των διωγμών και δοκιμασιών τις οποίες πέρασε στην ιστορία του ο κυπριακός λαός και περνάει ακόμη και σήμερα», υποστηρίζει ο Πολωνίας Σάββας και ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι «θα προσεύχομαι και θα μαρτυρώ για τις δοκιμασίες σας παντού, όπου κι αν ευρίσκομαι και στην πατρίδα μου, αλλά και σε διεθνές επίπεδο».

 

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας υπογραμμίζει και συστήνει, παράλληλα, στον χειμαζόμενο σήμερα λαό μας, την ανάγκη της υπομονής. «Της υπομονής, η οποία είναι πάντοτε καρποφόρος, όταν διαρκεί ως το τέλος».

 

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τα δεινά τα οποία πέρασε η Ορθοδοξία στην πατρίδα του και σε πλείστα άλλα κράτη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «η Ορθοδοξία πέρασε από πολλές δοκιμασίες, αλλά χάρις στην υπομονή υπάρχει σήμερα και ζει και θα ζήσει».

 

«Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι θα έρθει η ώρα που χάρις σ’ αυτή την υπομονή και σ’ αυτές τις δοκιμασίες και τους διωγμούς, θα δείτε εν ενότητα όλη την Κύπρο και αυτό θα είναι η δική σας Ανάσταση και το δικό σας Πάσχα».

 

Αξιολογώντας τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών ο Αρχιεπίσκοπος της Πολωνικής Εκκλησίας δηλώνει ότι «εξελίσσονται και αναπτύσσονται» και επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να επισκεφθεί σύντομα και την δική του Εκκλησία, εκφράζοντας μάλιστα την επιθυμία αυτό να γίνει κατά την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, εορτή κατά την οποία πανηγυρίζει η Μονή της Grabarka. 
Εμφανίσεις: 61543
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!