Συλλυπητήρια Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στον Πολωνίας Σάββα

ImageΜακαριώτατε Μητροπολίτα Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας, λίαν ημίν αγαπητέ και περισπούδαστε αδελφέ και συλλειτουργέ, κύριε Σαββα, την Υμετέραν γερασμίαν Μακαριότητα αδελφικώς εν Κυρίω κατασπαζόμενοι, υπερήδιστα προσαγορεύομεν.

Μετά πολλής θλίψεως επληροφορήθημεν τον αδόκητον και τραγικόν θάνατον του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χαϊνόβκα Μύρωνος, κατά το φοβερόν αεροπορικόν δυστύχημα της 10ης Απριλίου ε.ε. εις Smolensk Ρωσίας, πολλά μογήσαντος υπέρ των αυτόθι Ορθοδόξων μελών του Πολωνικού στρατού.

Απευθύνομεν τη Υμετέρα αγαπητή Μακαριότητι, και δι’ Αυτής τη σεβασμία Ιεραρχία, τω ευσεβεί κλήρω και τω φίλω λαώ της Πολωνίας τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια της τε καθ’ ημάς Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου, και ημών προσωπικώς, τόσον δια τον θάνατον του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου  Χαϊνόβκα Μύρωνος, όσον και δια την απώλειαν του Προέδρου της χώρας Lech Kaczynski, της συζύγου αυτού, ως και των πολλών άλλων Ανωτέρων Αξιωματούχων της Κυβερνήσεως και του στρατού, Βουλευτών, Γερουσιαστών και άλλων συνανθρώπων ημών.

Συμμετέχοντες εις το βαρύτατον πένθος της αδελφής Εκκλησίας της Πολωνίας και του φίλου Πολωνικού λαού, ευχόμεθα τοις μεν μεταστάσι ανάπαυσιν εν τη αγήρω μακαριότητι, τη Υμετέρα δε Μακαριότητι, τη Ιεραρχία, τω πληρώματι της αδελφής Εκκλησίας της Πολωνίας και παντί τω φίλω λαώ της χώρας την παρά του Αναστάντος Χριστού παραμυθίαν και ενίσχυσιν.

Επί δε τούτοις απονέμοντες και αύθις τον εν Κυρίω ασπασμόν ημών, διατελούμεν

Εν τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,

τη 15η Απριλίου 2010,

Της Υμετέρας γερασμίας Μακαριότητος

αγαπητός εν Χριστώ αδελφός

+Ο Κύπρου Χρυσόστομος

Εμφανίσεις: 109643
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!