Πολωνίας σε Μόσχας: ''Ευλογημένος ο ερχόμενος''

 

2VSN 9268

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Αφίχθη στην Πολωνία ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ο οποίος έγινε δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους.

Τον Πατριάρχη Μόσχας συνοδεύουν ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, ο Μητροπολίτης Σολτσενογκόρσκι κ. Σέργιος, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ και ο Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου Βλαντιμίρ Λεγκοϊντα.

Στο αεροδρόμιο τον Πατριάρχη υποδέχθηκε θερμά ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας κ. Σάββας, καθώς και πλειάδα Ιεραρχών και κληρικών.

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την άφιξη τόνισε: ''Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πατάω σε πολωνικό έδαφος, για να επισκεφθώ την Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας''.

''Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την Πολωνία ως Πατριάρχης Ρωσίας, αυτό μου δίνει την δυνατότητα να συναντηθώ με τους Ορθοδόξους αλλά και τους Καθολικούς της χώρας και να μιλήσουμε για τα σύγχρονα προβλήματα'', πρόσθεσε ο Πατριάρχης.

Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, τόνισε ότι ''ελπίζω η επίσκεψή μου στην Πολωνία, να είναι ένα μικρό βήμα για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Πολωνίας''.

Στη συνέχεια στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Βαρσοβία, τελέστηκε επίσημη δοξολογία προς τιμήν του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Πολωνίας, καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη Μόσχας απήυθυνε τους εγκαρδίους χαιρετισμούς αρχίζοντας με την φράση της Αγίας Γραφής: «Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

Ο Πατριάρχης στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιστορία του τόπου, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πολωνία.

Επίσης ο Πατριάρχης κ.ω Κύριλλος προσέφερε στα χέρια του Προϊσταμένου του Ι. Καθεδρικού Ναού της Βαρσοβίας τα λείψανα του Αγ. Νεομάρτυρα Ρωμανού του Ιερέως, μια εικόνα της Παναγίας «Σμολένσκα» και την Ωραία Πύλη για το νεόδμητο Ι. Ναό της Βαρσοβίας.

Κατά την ειρηνική επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου στην Εκκλησία της Πολωνίας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την 19 Αυγούστου, με αποκορύφωμα την εορταστική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία Μεταμορφώσεως στην ομώνυμη Ι. Μονή στο Γκραμπάρκα, προβλέπονται και συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Πολωνία.

Για το κείμενο συνεργάστηκε και ο Jerzy Betlejko

polonia1

 

polonia2

polonia3

polonia4

2VSN 5349

2VSN 5391

2VSN 9624

Εμφανίσεις: 69700
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!