Επίθεση Κύπρου Χρυσοστόμου σε εφημερίδα.

ImageΔεν άντεξε την λασπολογία ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, και πέρασε στην αντεπίθεση.

Η εφημερίδα “Πολίτης”  δημοσίευσε σε άρθρο της πως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, παρεμβαίνει στο τηλεοπτικό κανάλι της Κύπρου “MEGA”ώστε να εξασφαλίσει την υποστήριξη του σταθμού υπέρ της υποψηφιότητας του προέδρου Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου.
Ο Κύπρου αποκάλεσε την εφημερίδα ως “Ελληνόφωνη, τουρκική εφημερίδα”, και συνέχισε λέγοντας ότι δεν ξαφνιάστηκε από τη στάση της εφημερίδας και πρόσθεσε: "Εμείς ευρισκόμεθα εδώ για να υπηρετήσουμε το τόπο και το λαό και δεν θα μας πει ο "Πολίτης" τι θα κάνουμε και τι δεν θα κάνουμε".
Η στάση του Αρχιεπισκόπου αλλά και η δηλώσεις του, προκάλεσαν αντιδράσεις από το χώρο της πολιτικής σκηνής.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης, χαρακτήρισε λυπηρό το φαινόμενο "να χαρακτηρίζονται ως Τούρκοι όλοι, όσοι διατυπώνουν διαφορετικές θέσεις". Ο κ. Κατσουρίδης κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να λάβουν σαφή θέση "έναντι των παρεμβάσεων του Αρχιεπισκόπου".
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Τάσος Μητσόπουλος, εξέφρασε τη θλίψη του, "γιατί ανάλογες δηλώσεις πυροδοτούν κλίμα φανατισμού και αντιπαράθεσης". Ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι πολιτικές παρεμβάσεις, που επιχειρούνται με πρόθεση τη χειραγώγηση των πολιτών, συνιστούν σοβαρή πολιτική οπισθοδρόμηση
Σκληρή ήταν η δήλωση του Αρχισυντάκτη της εφημερίδος “Πολίτης” ο οποίος ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος "αντί να εμφανίζεται ως ορθόδοξος μετριοπαθής ηγέτης, εμφανίζεται ως ταλιμπάν και στην πολιτική και στην οικονομία".

Εμφανίσεις: 42625
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!