Ανεπιθύμητος στην Τουρκία ο Κύπρου Χρυσόστομος

Image Προκαλεί η Τουρκία με την στάση που κρατά απέναντι στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, δείχνοντας έτσι πόσο ανεπιθύμητος είναι

 για την Άγκυρα ο Κύπρου Χρυσόστομος.

Ματαιώθηκε από τους Τούρκους για δεύτερη συνεχή φορά, προγραμματισμένη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ως επικεφαλής τριμελούς αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου.Η επίσκεψη θα πραγματοποιούταν από τις 17 Αυγούστου μέχρι και της 21 του ιδίου μηνός, όμως η Άγκυρα για άλλη μια φορά ακύρωσε τελευταία στιγμή την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Πληροφορίες λένε ότι το Τουρκικό κατεστημένο δεν επιθυμεί την παρουσία του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου στην Τουρκία, και πόσο μάλλον να επισκεφθεί την Τουρκία για να δει τον Οικουμενικό Πατριάρχη.Το θέμα της ματαίωσης της επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου στον Οικουμενικό Πατριάρχη, το ανέλαβε προσωπικά η Κυπριακή Κυβέρνηση.Αν επιβεβαιωθεί ότι η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην Κων/πόλη ματαιώθηκε με απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης, αμέσως η Κυπριακή Κυβέρνηση θα καταγγείλει την Τουρκία.Η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή ευχήθηκε η ματαίωση της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου να οφείλεται σε άλλους λόγους.
«Εάν όμως πρόκειται για τελεσίγραφο της Άγκυρας, τότε είναι ένα ακόμη στοιχείο που καταδεικνύει την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς και η Κυβέρνηση σίγουρα θα προβεί σε καταγγελία», δήλωσε η κ. Μαρκουλλή.
Το Μάϊο όταν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ήθελε να επισκεφθεί και πάλι τον Οικουμενικό, η Άγκυρα επικαλέστηκε τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας και το προεκλογικό κλίμα που επικρατούσε τότε.   

Εμφανίσεις: 29728
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!