Να γίνει αποκατάσταση των Εκκλησιών στα Κατεχόμενα

ImageΣε  εφημερίδα Ιταλών Επισκόπων ονόματι "AVVENIRE"  μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, 

για την κατάσταση που επικρατεί στις Εκκλησίες στα Κατεχόμενα. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ζήτησε από την Ε.Ε. "την αποκατάσταση των εκκλησιών στα κατεχόμενα", και πως "Οι θρησκευτικοί τόποι λατρείας στο βόρειο τμήμα της Κύπρου -εκκλησίες, συναγωγές, παρεκκλήσια και μοναστήρια- που υπέστησαν ριζικές αλλαγές μετά την τουρκική κατοχή του 1974, πρέπει να αποτελέσουν ευρωπαϊκό πρόβλημα, του οποίου η λύση πρέπει επίσης να εξευρεθεί στους κόλπους της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης". Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε και για το γραφείο στις Βρυξέλες αναφέροντας, " αποφάσισα να ανοίξω γραφείο στις Βρυξέλες,  ως έδρα εκπροσώπησης της Κυπριακής Εκκλησίας και όριζω τον νεοεκλεχθέντα  Επίσκοπο Πορφύριο Μαχαιριώτη επικεφαλή της αντιπροσωπείας ". Στην συνέχεια ο κ. Χρυσόστομος κατήγγειλε την όλη υπόθεση λέγοντας πως: "από τα 520 κτίρια θρησκευτικής λατρείας, 133 μετατραπήκαν σε στρατιωτικές αποθήκες, στάβλους και ντισκοτέκ, 78 έγιναν τζαμιά, 28 χρησιμοποιούνται για καθαρά στρατιωτικούς σκοπούς και 13 ως αποθήκες νοσοκομειακού υλικού".
ακόμη στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η αναστύλωση των αποκατάσταση των κατεστραμμένων θρησκευτικών τόπων λατρείας στα κατεχόμενα, θα γίνει με δαπάνες της Εκκλησίας της Κύπρου, και πως "τα 286 εκατομμύρια ευρώ που χορήγησε η Ε.Ε για την Τούρκο-Κυπριακή κοινότητα, πρέπει να διατεθούν και για την αναστύλωση θρησκευτικών τόπων λατρείας που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές".

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος έχει ήδη θέσει το θέμα στον Πάπα, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Poettering, στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Μπαρόσο, στη γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και στον Ιταλό πρωθυπουργό Ρομάνο Πρόντι.

Εμφανίσεις: 91514
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!