Στην Κύπρο η 22η Διαθρησκευτική Συνάντηση

ImageΟλοκληρώθηκαν οι εργασίες 21ης Διαθρησκευτικής Συνάντησης που οργάνωσε η κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου (Sant Egidio), στη Νάπολη της Ιταλίας με την ανάθεση στην Εκκλησία της Κύπρου να οργανώσει και να φιλοξενήσει το Νοέμβριο του 2008, την επόμενη, ετήσια, Διαθρησκειακή Συνάντηση. Οι Διαθρησκευτικές Συναντήσεις προσελκύουν τεράστιο ενδιαφέρον και μετέχουν, σ’ αυτές, πάρα πολλές και σημαντικές προσωπικότητες όπως είναι αρχηγοί Εκκλησιών, πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, αλλά και άνθρωποι της επιστήμης, του πολιτισμού, της τέχνης και του Τύπου. Ο στόχος όλων αυτών των Συναντήσεων είναι η εύρεση μιας νέας πανανθρώπινης γλώσσας συνεννόησης στην οποία πρέπει να συμβάλουν οι άνθρωποι κάθε φύλου, φυλής, πίστης και απασχόλησης, που θα συζητήσουν όχι για να απεμπολήσουν τις μνήμες και τις ταυτότητές τους, αλλά, αντιθέτως, για να γνωρίσουν καλύτερα μέσα από τον διάλογο τον εαυτό τους και τον άλλο. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη τιμή για την Κυπριακή Εκκλησία και μια τεράστια ευκαιρία για να προβληθεί το νησί μας σε όλη την Οικουμένη. Η επιτυχία αυτής της Κυπριακής Εκκλησίας οφείλεται στις άοκνες και συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο  Β΄ με τις πάμπολλες συναντήσεις και επαφές του στην Ιταλία.  

Η κοινότητα «Sant' Egidio»

 

 Η κοινότητα «Sant' Egidio» (Αγίου Αιγιδίου) ιδρύθηκε στη Ρώμη το 1968. Πρόκειται για μια από τις πλέον δυναμικές θρησκευτικές κοινότητες της Ευρώπης, την πιο σημαντική, ουσιαστικά, Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) στην Ιταλία και η οποία είναι αφιερωμένη στην φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη προς τους φτωχούς και τον διάλογο για την ειρήνη. Χιλιάδες νέοι είναι μέλη της και αποτελεί μια μαζική λαϊκή κίνηση στο εσωτερικό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η κοινότητα  του «Sant' Egidio» δραστηριοποιείται στη Ρώμη, την Ιταλία και σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μια από τις κυριότερες δραστηριότητες τους είναι το επονομαζόμενο πρόγραμμα «Dream», το οποίο συνιστά ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του AIDS στην Αφρική.
Εμφανίσεις: 78728
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!