Στην 3η Ευρωπαϊκή Οικουμενική Συνέλευση η Κύπρος

ImageΣτην 3η  Ευρωπαϊκή Οικουμενική Συνέλευση θα συμμετάσχει η Εκκλησία της Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί
4-9 Σεπτεμβρίου 2007.

Στην 3η  Ευρωπαϊκή Οικουμενική Συνέλευση θα συμμετάσχει η Εκκλησία της Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί 4-9 Σεπτεμβρίου 2007, στην πόλη Sibiou της Ρουμανίας, με κεντρικό θέμα της «Φως Χριστού φαίνει πάσι! Ελπίδα για την ανανέωση και ενότητα στην Ευρώπη».
Η Εκκλησία της Κύπρου θα εκπροσωπείτε από πενταμελή αντιπροσωπεία υπό του Μητροπολίτη Κωνσταντίας & Αμμοχώστου κ. Βασίλειο.
Η Ανακοίνωση του Γραφείου Διεκκλησιαστικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Κύπρου αναφέρει πως «η Συνέλευση, που αποτελεί ξεχωριστό γεγονός της χριστιανικής οικουμενικής κίνησης και ζωής, διοργανώνεται από κοινού από το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΣΕΕ) και τη Συνδιάσκεψη Συμβουλίων Ευρωπαίων Επισκόπων (ΣΣΕΕ), καθώς και την ενεργό συμμετοχή και συμπαράσταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας». Η αντιπροσωπεία της Κυπριακής Εκκλησίας θα έχει μικρό εκθεσιακό χώρο στη Συνέλευση, στον οποίο θα διαθέτει δωρεάν CD με την ιστορία της Εκκλησίας Κύπρου, τις σχέσεις της με την ΕΕ και την καταστροφή των ναών στην Κατεχόμενη Κύπρο. Θα διατίθενται, επίσης, DVD με ιστορική ξενάγηση σε μοναστήρια της ελεύθερης Κύπρου.
Αναμένεται πως στην πόλη Sibiou θα συγκεντρωθούν από τις 4 μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου περισσότεροι από 5 χιλιάδες χριστιανοί, αντιπρόσωποι Εκκλησιών, θρησκευτικών, εθελοντικών οργανισμών και οργανισμών νεολαιών από όλη την Ευρώπη
.

Εμφανίσεις: 41251
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!