Επαφές του Χρυσοστόμου Κύπρου στην Νάπολη

Image
seminario capodimonte
Ενώπιον ενός πολυπληθούς και ένθερμου ακροατηρίου, που ξεπερνούσε τα 400 άτομα,

μίλησε σήμερα το μεσημέρι στη Νάπολη της Ιταλίας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, στα πλαίσια της 21ης Διαθρησκευτικής Συνάντησης με θέμα «για ένα κόσμο χωρίς βία, θρησκείες και πολιτισμοί στο διάλογο». Θέμα της εισηγήσεως του Μακαριωτάτου ήταν «Ο Λόγος του Θεού στην Ζωή των Χριστιανών» και ανέλυσε την αξία του Θείου Λόγου στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη.

 

Παράλληλα συνεχίζονται, στο περιθώριο των εργασιών του εν λόγω συνεδρίου, οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου με διάφορες πολιτικές και θρησκευτικές προσωπικότητες στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας και εκστρατείας που έχει αναλάβει ο Μακαριώτατος, ούτως ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη γύρω από τα θέματα των χριστιανικών μνημείων που βρίσκονται στο υπό κατοχή τμήμα της Κύπρου και που λεηλατούνται και καταστρέφονται από τον Τούρκο εισβολέα.

 

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας του, ο Κύπρου Χρυσόστομος, είχε χθες μια πολύ εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση με τον Ισραηλινό Ραβίνο κ. Yona Metzer, τον οποίο κατέστησε κοινωνό των προβλημάτων που προκύπτουν από την κατοχή του βορείου τμήματος της πατρίδας μας και ανέλυσε ειδικότερα τα θέματα της καταστροφής και λεηλασίας της πολιτιστικής – πνευματικής κληρονομιάς μας.

 

Οι δύο άντρες μίλησαν ακόμη για την ανάγκη να επικρατήσει η ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα στις περιοχές που «δοκιμάζονται» αυτή την περίοδο».

 

Ο Μακαριώτατος είχε, επίσης, ιδιαίτερη συνάντηση και με τον Λατίνο Αρχιεπίσκοπο Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, Καρδινάλιο κ. Theodore Edgar Mc Carrick, τον οποίο ενημέρωσε λεπτομερέστατα για τα θέματα των θρησκευτικών και πολιτιστικών μας μνημείων στα κατεχόμενα εδάφη της πατρίδας μας. Ο Καρδινάλιος Mc Carrick εξέφρασε την συμπαράσταση του και υποσχέθηκε ότι θα συνδράμει όσο μπορεί στην όλη προσπάθεια για την διάσωση και συντήρηση των Εκκλησιών μας στις σκλαβωμένες περιοχές στης Κύπρου.

 

Αυτή την ώρα ο Μακαριώτατος παρίσταται στα εγκαίνια του Αρχιεπισκοπικού Μουσείου της Νάπολης που τελούνται από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Giorgio Napolitano και τον Αρχιεπίσκοπο της Νεάπολης Καρδινάλιο Crescenzio Sepe.

 

Οι εργασίες της 21ης Διαθρησκευτικής Συνάντησης που οργάνωσε η κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου (Sant Egidio), στη Νάπολη της Ιταλίας, ολοκληρώνονται απόψε με Προσευχή που θα γίνει σε διάφορα σημεία της πόλης, από τους εκπροσώπους όλων των θρησκειών, με κοινό αίτημα την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο. Αμέσως μετά θα εκδοθεί κοινό ψήφισμα και θα ακολουθήσει η τελετή λήξης της Συνάντησης.

 Αύριο, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, θα μεταβεί στην Ρώμη όπου θα έχει συνάντηση, στο Βατικανό, με το Γραμματέα (Πρωθυπουργό) του Κράτους του Βατικανού, Καρδινάλιο κ. Tarcisio Bertone με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα των χριστιανικών ελευθεριών στην Ευρώπη και σίγουρα το ζήτημα της εκτεταμένης καταστροφής και λεηλασίας των χριστιανικών ναών στην κατεχόμενη Κύπρο.
Εμφανίσεις: 29468
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!