Τα ονομαστήρια του είχε χθες ο Κύπρου Χρυσόστομος

ImageΤα ονομαστήρια είχε χθες, ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας Χρυσόστομος ο Β΄, ο οποίος κλείνει συνάμα και ένα χρόνο από την ανάρρηση του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο του Αποστόλου Βαρνάβα. Το πρωί τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στην Λευκωσία και ακολούθως έγινε δέχθηκε τις ευχές κλήρου και λαού στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Το μεσημέρι, ο Μακαριώτατος, παρέθεσε γεύμα στο οποίο παρακάθησαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Χριστόφιας, υπουργοί, βουλευτές και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Κύπρου Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέστηκε από την ημέρα που ανέλαβε το πηδάλιο της Κυπριακής Εκκλησίας, εκφράζοντας ιδιαίτερη ικανοποίηση για τα έως τώρα αποτελέσματα: «το διαρρεύσαν έτος ήταν καρποφόρο γιατί οι στόχοι που θέσαμε έχουν σχεδόν υλοποιηθεί». Παράλληλα δήλωσε «είμαι ευτυχής γιατί πρώτα απ’ όλα επανήλθε η ηρεμία στην Εκκλησία, που ήτο το πρώτιστο. Μετά από οκτώ αιώνες συμπληρώθηκε η Σύνοδος και δουλεύει».

 

 

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Εκκλησία προς την κατεύθυνση της νεολαίας και ιδιαίτερα στην προσπάθεια «αξιοποίησης περαιτέρω των εκκλησιαστικών κληροδοτημάτων για την παροχή μεγαλύτερης ενίσχυσης και παροχής περισσότερων υποτροφιών προς τους νέους που έχουν επίδοση, που έχουν ήθος και πρέπει αυτά τα παιδιά η Εκκλησία να τα υποστηρίξει ούτως ώστε και αυτά με την σειρά τους να στηρίξουν την πατρίδα μας, την κοινωνία μας, τον λαό μας».

 Αναφερόμενος στους επόμενους στόχους του τόνισε ότι για την Εκκλησία της Κύπρου αλλά και για τον ίδιο πάνω απ’ όλα τα θέματα είναι το εθνικό, γι’ αυτό και προχωρεί τάχιστα στις διαδικασίες επάνδρωσης του γραφείου της Εκκλησίας της Κύπρου στις Βρυξέλες ούτως ώστε να έχει φωνή στο κέντρο λήψεως αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η Εκκλησία της Κύπρου πάντοτε είχε μια εθνική γραμμή και δεν επιθυμούμε εμείς να υστερήσουμε αυτής της παράδοσης που είχε μέσα στους αιώνες η Εκκλησία μας», σημείωσε καταληκτικά ο Μακαριώτατος στις δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.Ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του για την ονομαστική εορτή του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου τόνισε: «νομίζω ότι τον συνοδεύουν οι ευχές όλου του λαού για μακροημέρευση, υγεία για το καλό της Εκκλησίας και του λαού».Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής, απέστειλε σήμερα το πρωί ευχετήριο τηλεγράφημα του προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β', και στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με την ευκαιρία της ονομαστικής σας εορτής, εύχομαι ολόψυχα ο Κύριος να σας χαρίζει υγεία και μακροημέρευση και να σας ενδυναμώνει για την απρόσκοπτη συνέχιση της υψηλής αποστολής σας υπέρ της Εκκλησίας, του Κυπριακού Ελληνισμού και του ποιμνίου σας». Ευχές προς τον Κύπρου Χρυσόστομο απέστειλε επίσης η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Ντόρα Μπακογιάννη και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης.Ο Μακαριώτατος έγινε δέκτης πλήθους ευχητήριων τηλεγραφημάτων τα οποία απέστειλαν Πρόεδροι και Αρχηγοί κομμάτων και παράγοντες του πολιτικού και κοινωνικού βίου καθώς, επίσης, ιεράρχες και προκαθήμενοι Εκκλησιών.
Εμφανίσεις: 71807
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!