Σε νέα εγχείρηση υποβλήθηκε ο Κύκκου Νικηφόρος

ImageΟμαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, ο οποίος σε νέα χειρουργική επέμβαση,αυτή την φορά στην Κύπρο, την παραμονή των Χριστουγέννων. 

Ο Μητροπολίτης είχε επιστρέψει την περασμένη Κυριακή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου του έγινε τριπλό by pass.

 

Ωστόσο, μετά την επιστροφή του, αισθανόταν πόνους λόγω μόλυνσης που εντοπίστηκε στην περιοχή της επέμβασης, στην οποία είχε υποβληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και χρειάστηκε να υποβληθεί σε νέα επέμβαση στη Λευκωσία.

 

Σύμφωνα με τον επεμβατικό καρδιολόγο Χρίστο Χρίστου, ο Μητροπολίτης είχε υποστεί λοίμωξη μετά την καρδιοχειρουργική επέμβαση τριπλού bypass στην οποία υποβλήθηκε προ εικοσαημέρου περίπου, στo Ιατρικό κέντρο της πόλης Κλίβελαντ, στο Οχάιο (Cleveland Clinic) των Η.Π.Α.

 

Ο Κύκκου Νικηφόρος, σύμφωνα πάντα με τον θεράποντα ιατρό του κ. Χρίστου, εισήχθη το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο χειρουργείο, του Αμερικανικού Ινστιτούτου Καρδιάς στην Λευκωσία, όπου υποβλήθηκε σε τετράωρη επέμβαση προκειμένου να καταπολεμηθεί το μικρόβιο, μη τυχόν προκαλέσει άλλες επιπλοκές στην υγεία του Μητροπολίτη.

 

Ο κ. Χρίστου είπε επίσης ότι η λειτουργία των μοσχευμάτων αλλά και τις καρδιάς του Μητροπολίτη είναι πολύ καλή και ότι σε μερικές ημέρες θα είναι σε θέση να επιστρέψει στο Μετόχι του Κύκκου.

 

Τον πανιερώτατο Μητροπολίτη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος δήλωσε ότι τον βρήκε σε πολύ καλή κατάσταση και αρκετά ευδιάθετο, επισημαίνοντας ότι τον περιμένει σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντά του γιατί η Εκκλησία τον χρειάζεται.

 

Ο Μακαριώτατος χαρακτήρισε εξαιρετικά άτυχο τον Μητροπολίτη Κύκκου, γιατί παρά το γεγονός ότι είχε μεταβεί σε ένα εξαιρετικό κέντρο του εξωτερικού για θεραπεία παρ’ όλα αυτά υπέστη λοίμωξη, κάτι που σπάνια συμβαίνει σε ασθενείς.

 

Τον Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρο επισκέφθηκε, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

 

Να σημειωθεί ότι το Πρακτορείο Romfea.gr είχε αναφέρει την είδηση από τις 24/12/2007, όμως είχε γίνει ένα λάθος με την διασταύρωση πληροφοριών.

Εμφανίσεις: 104392
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!