Στην Κύπρο η Τιμία Κάρα του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Image
Η Τιμία Καρά του Αγίου Ιωάννου
Με αφορμή τα 1.600 χρόνια από την Ιερά κοίμηση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, έφτασε στην Κύπρο χθες 10 Νοεμβρίου από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. 

Η Τίμια κάρα έφτασε με στρατιωτικό αεροσκάφος C 130 της Πολεμικής αεροπορίας χθες στις 13:30 στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο, με επίσημη υποδοχή από την Κυπριακή Δημοκρατία και απόδοση τιμών Αρχηγού Κράτους.

  

Την Τιμία Κάρα επίσης συνόδευσε ο Υφυπουργός Αμύνης της Ελλάδας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.

  

Η υποδοχή της Τίμιας κάρας έγινε παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσου Παπαδόπουλου, στο καινούργιο ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο οποίος βρίσκεται στην Λακατάμεια της Λευκωσίας.

  

Σήμερα Κυριακή θα τελεστούν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, και η Τιμία Κάρα θα εκτεθεί προς προσκύνηση των πιστών.

 

Τέλος η Τιμία Κάρα στις οχτώ μέρες παραμονής της στην Κύπρο θα μεταφερθεί, στην Ιερά Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου, στην Πάφο στην πλατεία Κένεντι, στον Ιερό Ναό του Αγίου Κενδέου, στην Μητρόπολή Λεμεσού, στην Ιερά Μονή Μαχαιρά, και την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου θα αναχωρήσει πάλι για την Θεσσαλονίκη και από εκεί στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους.
Εμφανίσεις: 89066
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!