Δηλώσεις Κύπρου Χρυσόστομου για τον πρώην Κύπρου

ImageΤις ευχές τους εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, με αφορμή την σημερινή κοίμηση

του τέως Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ ευχήθηκε για τον τέως Αρχιεπίσκοπο Κύπρου πως « Ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να κατατάξει σε χώρα ζώντων τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, όπου εκεί αναπαύονται οι δίκαιοι».

Στην συνέχεια ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσωπικότητα του τέως Αρχιεπισκόπου τονίζοντας « ο προκάτοχος μου ήταν ένας εξέχων πνευματικός άνθρωπος, ο οποίος σε δύσκολους καιρούς κράτησε αναμμένη την δάδα της πίστεως και της πατρίδος.Επίσης στάθηκε ακλόνητος στο πλευρό του Μακάριου Γ΄ προσφέροντας όλο του τον εαυτό του στην Εκκλησία και την πατρίδα».

Ο κ. Χρυσόστομος δεν παρέλειψε να αναφέρει μια σοβαρή λεπτομέρεια για τον μακαριστό, « ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Α΄ έφυγε από την ζωή αυτή λυπημένος, γιατί ο διακαής του πόθος να δει την Κύπρο ελεύθερη δεν έγινε τελικά πραγματικότητα.

Η Εκκλησιά της Κύπρου όμως υπόσχεται στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Α΄, πως θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι την τελική δικαίωση του λαού μας».

Επίσης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του για την κοίμηση του τέως Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄.

Τέλος και η Βουλή με ανακοίνωση της αναφέρει ότι «παρόλο που ο εκλιπών Ιεράρχης διατηρούσε πάντοτε τις δικές του απόψεις , που τον διαφοροποιούσαν από τις Συμφωνίες Υψηλού Επίπεδου και τις θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου στο κυπριακό, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι ήταν θερμός και αταλάντευτος αγωνιστής για τα δίκαια της Κύπρου και του λαού της».
Εμφανίσεις: 77383
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!