Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιο Κύπρου Χρυσοστόμου

Image''Του Κυρίου Ιησού γεννηθέντος...πεφώτισται τα σύμπαντα'', αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Χρυσόστομος Β' στην Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιο του, στην οποία απευθύνει χαιρετισμούς προς όλους και ιδιαίτερα ''στους ηρωικούς εγκλωβισμένους, στους πρόσφυγες και στους συγγενείς των αγνοουμένων'', ευχόμενος ''όπως, κατά το νέο έτος 2008, που ανατέλλει σε ολίγες ημέρες, η πατρίδα μας εύρει με την απελευθέρωση και τη δικαίωση της και σε όλο τον κόσμο επικρατήσουν η ειρήνη, η ελευθερία και η δικαιοσύνη''.

 

Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, αναφέρει η Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος, αλλάζει τα δεδομένα του κόσμου και της ανθρώπινης Ιστορίας, ''δίνει νόημα στο παρελθόν, που σε Αυτόν αναφερόταν, και σκοπό στο μέλλον, που γι' Αυτόν υπάρχει'', ενώ η ''επί γης παρουσία Του είναι το μόνο πρόξενο χαράς γεγονός, μετά την πτώση των πρωτόπλαστων''.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β', με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, καλεί ακόμη τον κλήρο, να αντιληφθεί ''ότι δεν είναι χωρίς κινδύνους η πλειοδοσία σε εκπτώσεις ως προς την επιδιωκόμενη λύση (στο Κυπριακό), με σκοπό την άγραν ψήφων'' και ότι ''προέχει η σωτηρία της πατρίδας μας πάσης άλλης επιδίωξης''.

 

''Ας αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και ας υπακούσουμε στη φωνή του εθνικού χρέους'' και, ''ομονοούντες γύρω από την υπεύθυνη Κυβέρνησή μας και με πίστη στον Αρχοντα της Ειρήνης και της Δικαιοσύνης, ας συνεχίσουμε αταλάντευτοι και με επιμονή τον αγώνα μας'', δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως ''δεν θα αργήσει η ημέρα της δικαίωσης''.

 

''Οι ουρανοί σήμερα εμήνυσαν: 'Αυτός σώσει τον λαόν αυτού' και αναμένουμε τη σωτηρία από τον ενανθρωπήσαντα Θεό και από την αμαρτία και από την κατοχή'', είπε ο Αρχιεπίσκοπος.
Εμφανίσεις: 50119
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!