Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

ImageΟ Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' δήλωσε χθες, αναχωρώντας για επίσκεψη στην Αίγυπτο

ότι πολύ σύντομα ο λαός θα αντιληφθεί ότι η μητέρα εκκλησία είναι δίπλα του, βοηθός και συμπαραστάτης του στις καθημερινές δυσκολίες, που αντιμετωπίζει και πρόσθεσε πως με τη συμπλήρωση της Ιεράς Συνόδου η εκκλησία είναι καλά επανδρωμένη και θα εργαστεί σκληρά.

Ερωτηθείς ποιο είναι το μήνυμα που στέλλει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου ύστερα και από τη συμπλήρωση όλων των Μητροπόλεων, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως το μήνυμα είναι ότι «θα δουλέψει σκληρά και θα σταθεί δίπλα στο λαό μας».

Ο Μακαριώτατος μιλούσε χτες στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για την Αίγυπτο για επίσκεψη ύστερα από πρόσκληση του Πρεσβευτή της χώρας στην Κύπρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι θα έχει συναντήσεις με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο, με τον Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας Shenouda και με άλλους θρησκευτικούς και πολιτικούς παράγοντες της χώρας. Θα επισκεφθεί, επίσης, τα αρχαία μοναστήρια της χώρας, του Αγίου Αντωνίου και του Αγίου Μακαρίου, ενώ θα έχει συναντήσεις με επισήμους, καθώς και με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο Κύπρου Χρυσόστομος θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους της ομογένειας του Καΐρου και της Αλεξανδρείας, ενώ θα συναντηθεί και με τον εκπρόσωπο των Μουσουλμάνων.

Ειδικά για τη συνάντησή του με τον εκπρόσωπο των Μουσουλμάνων ο Μακαριώτατος είπε ότι «θέλουμε να προβάλουμε και το εθνικό μας θέμα», αφού όπως εξήγησε η επίσκεψή του στην Αίγυπτο δεν είναι μόνο θρησκευτική.

«Οπου πηγαίνουμε για λόγους θρησκευτικούς, στην ημερήσια διάταξη πάντοτε θα βρίσκεται το εθνικό μας πρόβλημα για να το θέτουμε στη κανονική του διάσταση και να ξέρουν οι φίλοι μας πως πρέπει να αντιμετωπίζουν τις διάφορες καταστάσεις που εμφανίζονται εκάστοτε» είπε.

εκ του Γραφείου Πληροφοριων της Κυπριακής Δημοκρατίας 

Εμφανίσεις: 75575
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!