Ημερίδα για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄

ImageΗμερίδα με τίτλο: "Ο Εθνάρχης Μακάριος και η συμβολή του στο διαπολιτισμικό

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων Μνήμης Μακαρίου του Γ΄, που οργανώνονται κάθε χρόνο στην Κύπρο από διάφορους φορείς, κατά την ημέρα που ο αείμνηστος Εθνάρχης γιόρταζε τα ονομαστήριά του, εντάσσεται και η ιδιαίτερα αξιόλογη ημερίδα που οργανώνεται στο πλαίσιο του μαθήματος των θρησκευτικών το Γυμνάσιο Έγκωμης στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄, δίπλα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στην Λευκωσία.

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ  Υ Π Ο Υ

 

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008 (9:00-12:00) πραγματοποιείται με πρωτοβουλία  των μαθητών των Γυμνασίων Έγκωμης και Ακακίου  και την καθοδήγηση του θεολόγου καθηγητή η 11η Ημερίδα Θρησκευτικών, στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στην Αρχιεπισκοπή.

 

Θέμα της 11ης Ημερίδας: «Ο Εθνάρχης Μακάριος και η συμβολή του στο διαπολιτισμικό διάλογο και τη συνταντίληψη των ανθρώπων».

 

Εκτός την παρουσίαση εργασιών των μαθητών προσκλήθηκαν να μιλήσουν άνθρωποι που γνώρισαν προσωπικά τον αείμνηστο Εθνάρχη, όπως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός μας, ο πρώην Υπουργός κ. Χριστόδουλος Βενιαμίν, ο Διευθυντής του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Προεδρικό κ. Χάρης Βωβίδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Ι. Αρχιεπισκοπή Δρ. Ανδρέας Μιτσίδης, ο Διοικητής της Φρουράς και προσωπικός σωματοφύλακας του Εθνάρχη Μακαρίου κ. Νίκος Θρασυβούλου και ο Θεολόγος - Βυζαντινολόγος κ. Ανδρέας Φούλιας.

 

Οι Ημερίδες-Συναντήσεις στα Θρησκευτικά οργανώνονται από τη σχολική χρονιά 2001-2002, από τον εκπαιδευτικό π. Γρηγόριο Χατζηουρανίου, αρχιμανδρίτη της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Υπεύθυνο του Γραφείου Διεκκλησιαστικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Εκκλησίας Κύπρου, ο οποίος είναι θεολόγος και ειδικός σε θέματα Πατερικής και Βυζαντινής Γραμματείας.
Εμφανίσεις: 76260
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!