Κύπρου Χρυσόστομος για τον Μακαριστό

ImageΟ Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και Νέας Ιουστινιανής κ. Χρυσόστομος έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου. 

«Θλίψιν μεγίστην και βαθυτάτην προξένησεν ημίν η μελάντατος είδησις του θανάτου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, λίαν δ’ ημίν αγαπητού και πολυφιλήτου εν Χριστώ αδελφού κυρού Χριστοδούλου.

 

Η Εκκλησία της Ελλάδος απώλεσε τον ευσεβή, ευλαβή και πεφωτισμένον Προκαθήμενον αυτής, η Ελληνική Ιεραρχία τον συνετόν και σώφρονα οιακοστρόφον, τον ευφραδή ρήτορα και τον γλυκύτατον μελωδόν και ο Κυπριακός Ελληνισμός ένα πολύτιμον συμπαραστάτην και θερμόν υπέρμαχον των δικαίων αυτού.

Αλοισμόνητοι δε θα διατηρηθώσιν εν τη μνήμη πάντων των Κυπρίων αι ημέραι, τας οποίας διήλθεν Ούτος μεθ’ ημών κατά την πρόσφατον επίσημον επίσκεψιν Αυτού εις Κύπρον.

 

Ευχόμεθα εκ βαθέων όπως ο Κύριος και Εξουσιαστής της ζωής και του θανάτου κατατάξη την ψυχήν του αοιδίμου Πρωθιεράρχου εν σκηναίς δικαίων και χαρίσηται Αυτώ την αιωνίαν μακαριότητα».

 

Τέλος να αναφερθεί πως Στην κηδεία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου θα παραστεί την Πέμπτη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο οποίος φθάνει στην Αθήνα την Τετάρτη.
Εμφανίσεις: 43060
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!