Συγχαρητήρια επιστολή Αλεξανδρείας στον Χριστόφια

ImageΣυγχαρητήρια επιστολή απέστειλε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄

στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κύπρου κ. Δημήτριο Χριστόφια.

 

Η επιστολή του Πατριάρχου Αλεξανδρείας προς τον νέο Κύπριο Πρόεδρο κ. Χριστόφια έχει ως εξής:

 

"Εξοχώτατε και φίλτατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριε Δημήτριε Χριστόφια, χάρις και έλεος τη Υμετέρα εξοχότητι παρά Θεού Παντοκράτορος.

 

Διά τούδε του Πατριαρχικού ημών Γράμματος, εν αισθήμασι αγάπης και ιδιαζούσης εκτιμήσεως εκφράζομεν τας εκ μέσης καρδίας συγχαρητηρίους ευχάς της ημών Μετριότητος επί τη αναδείξει της Υμετέρας λίαν αγαπητής ημίν εξοχότητος εις το υψηλόν τούτο αξίωμα, κατόπιν και του αποτελέσματος των εκλογών της 24ης τρ. μηνός Φεβρουαρίου 2008.

 

Ωσαύτως, ευχόμεθα πάσαν επιτυχίαν εις το πολυεύθυνον έργον Υμών, επ' αγαθώ της ευλογημένης Κύπρου και των τέκνων αυτής, των τε του μητροπολιτικού κέντρου και των Ελληνοκυπρίων της Διασποράς. Το δύσκολον και σύνθετον Υμών έργον, το οποίον διά της τιμίας ψήφου του Κυπριακού λαού ανετέθη Υμίν, ευχόμεθα όπως εκδιπλώνεται μετ' απολύτου επιτυχίας και προόδου.

 

Όθεν, συγχαίροντες και αύθις, προσευχόμεθα διαπύρως ο παντοδύναμος Θεός να διατηρή Υμάς εν υγεία και δυνάμει πολλή και να ευλογή τα έργα και τα οράματα της Υμετέρας εξοχότητος υπέρ της προκοπής της μαρτυρικής μεγαλονήσου.

 

Εφ' ώ ασπαζόμεθα Υμάς εν αγάπη και τιμή ιδιαζούση.

 

Θερμά συγχαρητήρια!

 

+ Ο Αλεξανδρείας ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄

 

Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

 

Εν τη Μεγάλει Πόλει της Αλεξανδρείας

 

τη 25η Φεβρουαρίου 2008.
Εμφανίσεις: 63278
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!