Χειροτονήθηκε ο Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος

ImageΤελέστηκε, χθες το πρωί, η χειροτονία του νέου Χωρεπισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας Παλουριωτίσσης, στην Λευκωσία.

 

 

Της θείας Λειτουργίας και της χειροτονίας, προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β΄, ο οποίος προσφωνώντας το νέο επίσκοπο διαμήνυσε ότι «η Εκκλησία θα συνεχίσει με σθένος τον αγώνας της, μέχρι την απελευθέρωση και την επιστροφή».

 

«Η Εκκλησία δεν επιθυμεί να αδικήσει καμία μειονότητα», σημείωσε ο Κύπρου Χρυσόστομος, «αλλά αντίθετα ευαγγελιζόμενη την αγάπη, την ειρήνη, τη δικαιοσύνη και όλες τις διαχρονικές αξίες της ζωής επιθυμεί όπως όλοι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν ίσα δικαιώματα αλλά και ίσες υποχρεώσεις».

 

Στην αντιφώνηση του, ο Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος, ανέφερε ότι «το ποιμαντικό έργο που του εμπιστεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος θα δηλώνει όχι μόνο την Ανάσταση και την διεκδίκηση της κατεχόμενης γης που περικλείεται ανάμεσα στις οροσειρές του Πενταδακτύλου και του Τροόδους, αλλά θα συμβολίζει την ενότητα και το ενιαίο ολόκληρης της Ευρωπαϊκής μας νήσου».

 

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας, δέχθηκε, σε αίθουσα του Ιερού Ναού, τις συγχαρητήριες ευχές των επισήμων και του λαού, ενώ το απόγευμα, θα δέχεται ευχές στο Μεγάλο Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.
Εμφανίσεις: 55138
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!