Προσφυγή στο ΕΔΑΔ εναντίον της Τουρκίας

ImageΠολύ σύντομα θα είναι έτοιμη η Εκκλησία της Κύπρου για να καταθέσει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον της Τουρκίας για την καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτιστικής

μας κληρονομιάς στα υπό Τουρκική κατοχή εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β'.

«Είναι ειλημμένη απόφαση, χωρίς επιστροφή» επεσήμανε ο Μακαριώτατος, αμέσως μετά από την συνάντηση που είχε στην Αρχιεπισκοπή με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κύπρου Μιχάλη Πολυνείκη.

«Ήδη έχουμε αναθέσει την υπόθεση στους νομικούς μας» ανέφερε ο Κύπρου Χρυσόστομος «και προσπαθούμε μέσω του Κτηματολογίου να καταγράψουμε όλες τις περιουσίες της Εκκλησίας παγκύπρια, γιατί θέλουμε να πάμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εμπεριστατωμένοι με πάσα λεπτομέρεια γιατί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θέλει και την πιο μικρή λεπτομέρεια να την έχει ενώπιόν του».

 

Απαντώντας, σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το πότε θα κατατεθεί η αγωγή, ο Μακαριώτατος τόνισε με έμφαση, ότι οι νομικοί σύμβουλοι της Εκκλησίας «είναι έτοιμοι» και εκείνο που αναμένεται «είναι τα στοιχεία από το Κτηματολόγιο».
Εμφανίσεις: 63060
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!