Επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία ο Κύπρου

ImageΕπίσημη επίσκεψη στο Πατριαρχείο Μόσχας, στις αρχές Ιουλίου, ε.έ., θα πραγματοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β΄.

 

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Μακαριωτάτου «οι σχέσεις της Εκκλησίας της Κύπρου με την Ρωσική Εκκλησία ήταν πάντοτε πολύ θερμές και μπορώ να πω ότι στις δύσκολες στιγμές μάς φάνηκε πολύ χρήσιμη και εμείς επιθυμούμε να συνεχίσουμε αυτούς τους δεσμούς».

 

Ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας τόνισε ότι «θέλουμε να είναι η μια Εκκλησία κοντά στην άλλη γιατί και εμείς έχουμε, ως Εκκλησία της Κύπρου, αν και είμαστε μικρή τοπική Εκκλησία, μια δυναμική μέσα στον Πανορθόδοξο χώρο και θέλουμε αυτή τη δυναμική να τη συνεχίσουμε και η Ρωσική Εκκλησία από απόψεως πληθυσμιακής είναι η πιο μεγάλη Ορθόδοξη Εκκλησία και πρέπει να έχουμε άριστες σχέσεις».

 

«Πρέπει να έχουμε άριστες σχέσεις, πολύ δε περισσότερο που έχουμε μπροστά μας το εθνικό θέμα και πρέπει να ξέρουμε ότι ο Πατριάρχης πάντοτε διαδραματίζει ένα θετικό ρόλο, είναι κοντά στο Κρεμλίνο και στον εκάστοτε Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και θέλουμε οι σχέσεις μας να είναι πολύ στενές για το καλό του τόπου μας και του λαού μας», συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.
Εμφανίσεις: 85702
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!