Λειτουργοί του Κογκρέσου στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
- Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009
-
Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr 15:23
-
Αρχιεπισκοπή Κύπρου, δεκατριμελή ομάδα Ανώτερων Λειτουργών του Αμερικανικού Κογκρέσου.
Οι Ανώτεροι αυτοί Λειτουργοί του Αμερικανικού Κογκρέσου επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο μέσα στα πλαίσια ευρύτερων επαφών, που πραγματοποιούν στη νήσο μας.
Η συνάντηση έγινε μέσα σε φιλικό και ευχάριστο κλίμα και κατά τη διάρκειά της ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που η Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Κύπρου ανέκαθεν διαδραματίζει, πράγμα που συνεχίζεται και σήμερα, για την ελευθερία και την εθνικοθρησκευτική επιβίωση του λαού μας στις πατρογονικές του εστίες.
Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι η Εκκλησία, ως μητέρα, κράτησε τη ταυτότητα αυτού του λαού σε χρόνια δύσκολα και έτσι ο λαός μας μπόρεσε να επιβιώσει μέσα από αλλεπάλληλες κατακτήσεις στη γη των πατέρων του.
Ο Μακαριώτατος υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη όπως όλοι εργαστούμε με γνώμονα το ορθό και το δίκαιο, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτά τα αδιέξοδα που δημιούργησε η συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του κυπριακού εδάφους από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής.
Καταλήγοντας, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι η Εκκλησία θα συνεχίσει και στο μέλλον να εργάζεται προς το σκοπό αυτό “...με αγάπη και υπευθυνότητα, ούτως ώστε όλοι οι Κύπριοι και Έλληνες και Τούρκοι και Αρμένιοι και Λατίνοι και Μαρωνίτες να ζήσουν ευτυχισμένοι μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, ελευθερίας και δικαιοσύνης”.
Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος παρέθεσε γεύμα προς τους φιλοξενούμενους αμερικανούς Λειτουργούς του Κογκρέσου.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση τους στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, το παλαιό κτίριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και το Βυζαντινό Μουσείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.
Εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο της Βυζαντινής μας τέχνης, που διατηρείται μέσα από τη λειτουργική παράδοση της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Κύπρου.
Διαπίστωσαν, επίσης, το μέγεθος της καταστροφής στους κατεχόμενους, σήμερα, ιερούς μας ναούς και στις ιερές μας Μονές, μέσα από την έκθεση “΄Ομηροι στη Γερμανία”.
Πρόκειται για τα κλαπέντα ιερά κειμήλια, τα οποία περιμένουν τον επαναπατρισμό τους.
- Εμφανίσεις: 46846