Μέλη της Βουλής των Ελλήνων στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

ImageΟ Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος στις 24 Φεβρουαρίου 2009, στις 6:00 το απόγευμα

είχε συνάντηση με την Πρόεδρο και τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

 

Ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε, με πολλή χαρά, και φιλοξένησε στο Γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, τους εξ Ελλάδος αδελφούς, μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Την Επιτροπή αποτελούσαν η Πρόεδρος κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα, οι κύριοι Αναστάσιος Λιάσκος, Δημήτριος Βαρβαρίγος, Κωνσταντίνος Αλυσσανδράκης, Δημήτριος Κουράκης και η κυρία Δήμητρα Αράπογλου καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Βουλής των Ελλήνων κυρίες Βασιλική Δημοπούλου και Μαίρη Χατζηανδρέου.

Τους Βουλευτές συνόδευε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Νίκος Τορναρίτης.

 

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χρυσόστομος είχε την ευκαιρία να  υπενθυμίσει στους φιλοξενούμενους τους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με την Κύπρο, καθώς και τη στήριξη που βιώνουν οι Κύπριοι από τους Ελλαδίτες αδελφούς.

Ταυτόχρονα εξέφρασε και τον πόνο που αισθάνεται, ως Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, λόγω της κατοχής μεγάλου μέρους της πατρίδας μας από τους Τούρκους εισβολείς και της συνεχιζόμενης δοκιμασίας τους λαού μας.

 

Στη συνέχεια τους ξενάγησε στους χώρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και κατεξοχήν στο Μέγα Συνοδικό, όπου έγινε και ανταλλαγή δώρων.

 

Κατευοδώνοντάς τους ο Μακαριώτατος ευχήθηκε κάθε επιτυχία και παρά Θεώ ευλογία στο εθνικό έργο που επιτελούν, τόσο ως μέλη της Βουλής των Ελλήνων, όσο και ως ειδικοί επί των Μορφωτικών Υποθέσεων.
Εμφανίσεις: 38135
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!