Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με Πέτερινγκ

ImageΟ Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς Γκερτ Πέτερινγκ διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει πιέσεις για επίλυση των προβλημάτων που του έθεσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος

Κύπρου Χρυσόστομος Β', κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στις Βρυξέλλες.

 

Σε δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι ''ήταν μια πολύ θετική συνάντηση'', σημειώνοντας ότι ''είχαμε την ευκαιρία να του πούμε με πάσα λεπτομέρεια πού βρίσκεται η όλη κατάσταση, η πολιτιστική κληρονομιά, η οποία δεν ανήκει μόνο σε μας, αλλά και στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο''.

 

''Ακουσε μετά προσοχής τους φόβους μας ότι πλείστα μνημεία είναι υπό κατάρρευση και τον κάλεσα να επέμβει προσωπικά και δυναμικά, ούτως ώστε να περισώσουμε ό,τι περισώζεται'', πρόσθεσε.

 

Οπως είπε, ''του αναφέραμε και την περίπτωση της Καρπασίας που μας δυσκολεύουν οι Τούρκοι να πάμε εκεί για να κάνουμε τις ακολουθίες μας τις θρησκευτικές, τις λειτουργίες μας. Του αναφέραμε ειδικά ότι τα Χριστούγεννα δεν επέτρεψαν στον Επίσκοπο Καρπασίας να πάει εκεί για θεία λειτουργία των Χριστουγέννων''.

 

''Τα άκουσε μετά προσοχής και μας υποσχέθηκε ότι θα πιέσει εκεί που πρέπει, ούτως ώστε να μην συνεχιστεί αυτή η καταπάτηση των δικαιωμάτων μας από τη μία, και από την άλλη όσο το δυνατό πιο γρήγορα να πιέσει να επιτρέψουν τη συντήρηση των μνημείων μας, που και ο ίδιος είπε ότι είναι μνημεία όλου του κόσμου, δεν είναι μόνο δικά μας'', ανέφερε.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ''στέφθηκε με φοβερή επιτυχία η συνάντηση μας με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβούλιο''.

 

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' είπε ότι ''η αντιπροσωπεία μας, που θα βρίσκεται πλέον μόνιμα εδώ στις Βρυξέλλες, θα καλλιεργεί τις αξίες και τα ιδανικά που διέπουν την Ευρώπη, γιατί αυτά καταξιώνουν τον άνθρωπο, και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι και εμείς στο οικοδόμημα που λέγεται ΕΕ''.

 

''Ο,τι μπορεί η Κύπρος και η Εκκλησία της να προσφέρει, θα το προσφέρουμε αφειδώλευτα'', διαβεβαίωσε.

 

Είπε, επίσης, ότι ''θα είμαστε σε στενή επαφή με την αντιπροσωπεία μας εδώ και είμαι σίγουρος ότι το όραμα που είχαμε ως Εκκλησία για την Ευρώπη, πώς θα βοηθήσει την Εκκλησία μας και γενικά την πατρίδα μας για το εθνικό θέμα, πιστεύω ότι παίρνει τη σειρά του και τα πάντα θα υλοποιηθούν με τη χάρη του Θεού πολύ σύντομα''. 
Εμφανίσεις: 67779
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!