Ο Καραμανλής στον Αρχιεπ. Κύπρου Χρυσόστομο

ImageΤην ουσιαστική συμπαράσταση του ελληνικού κράτους γιατί οι μέρες που διέρχεται το Κυπριακό είναι «πονηρές» και επειδή δεν θα πρέπει ένα νέο σχέδιο λύσης

να τύχει ερασιτεχνικών χειρισμών, ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β' από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

 

Σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνάντησή τους, ο Μακαριώτατος είπε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσει τις ανησυχίες του για το εθνικό θέμα.

 

''Μας δόθηκε η ευκαιρία να ζητήσουμε από τον Έλληνα πρωθυπουργό όπως το εθνικό κέντρο και έχει το λόγο που πρέπει να έχει, θέλουμε τη συμπαράσταση την ουσιαστική γιατί οι μέρες είναι πονηρές'', πρόσθεσε.

 

''Το ελληνικό κράτος έχει μια πορεία ζωής 200 ετών, είναι καλά οργανωμένο, υπάρχουν οι εμπειρογνώμονες και το σχέδιο που υποψιάζομαι ότι θα μας έρθει, πρέπει να μελετηθεί εις βάθος ούτως ώστε να μην είμεθα ερασιτέχνες, αλλά κυρίως να μην καταρρεύσει η οποιαδήποτε συμφωνία γιατί αυτό θα είναι και το τέλος του ελληνισμού σε αυτό το νησί'', είπε ο Κύπρου Χρυσόστομος Β'.

 

''Εμείς θέλουμε μια λειτουργική λύση, η οποία θα είναι και βιώσιμη, άμα είναι λειτουργική και θα έχουν την υποστήριξη της Εκκλησίας όταν η λύση θα είναι λειτουργική και βιώσιμη'', ανέφερε.

 

Ερωτηθείς αναφορικά με τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό στη σημερινή συνάντηση, ο Μακαριώτατος είπε: ''Νομίζω ότι από αυτό που μου είπε μέσα, αλλά και οι όλες δηλώσεις του αυτό το διήμερο φαίνεται εξόφθαλμα ότι ο κ. Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση του, συμπαρίσταται στον κυπριακό ελληνισμό''.

 

Στη συνάντηση ο Μακαριώτατος προσέφερε δώρο στον Έλληνα Πρωθυπουργό ένα δίσκο όπου αποτυπώνονται οι μορφές των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου και ένα βιβλίο με εικόνες της Κύπρου.

 

Στην Νατάσα Καραμανλή έδωσε ένα λευκαρίτικο τραπεζομάντιλο, στην Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μία ''μερέχα'', στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο ένα δίσκο όπου αποτυπώνεται ο δικέφαλος αετός και σε όλη την ελληνική αντιπροσωπεία προσέφερε από ένα βιβλίο με εικόνες της Κύπρου.

 

 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο Β΄, ένα επιστήθιο εγκόλπιο.

 

Τέλος πριν αναχωρήσει από την Αρχιεπισκοπή ο κ. Καραμανλής, ο Αντιδήμαρχος της κατεχόμενης πόλης της Κερύνειας Γιώργος Σιδεράς προσέφερε στον Έλληνα Πρωθυπουργό δώρο ένα αντίγραφο του καραβιού της Κερύνειας. 
Εμφανίσεις: 73699
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!