Ο Γαλλοκυπριακός Σύνδεσμος στον Κύπρου Χρυσόστομο

ImageΣυνάντηση με ομάδα μελών του Γαλλοκυπριακού Συνδέσμου είχε σήμερα το πρωί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή,

ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄.

 

Η συνάντηση, η οποία κράτησε μία περίπου ώρα, έγινε μέσα σε ένα ιδιαίτερα θερμό και εγκάρδιο κλίμα, με το Μακαριώτατο να τους ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, για τον εθνικό αγώνα για την επίλυση του κυπριακού ζητήματος και παράλληλα να υπογραμμίζει τη συμβολή του Γαλλοκυπριακού Συνδέσμου που πάντοτε στέκεται στο πλευρό του δίκαιου αγώνα που διεξάγει η Κύπρος.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Κύπρου Χρυσόστομος απαντώντας σε ερωτήσεις λειτουργών των ΜΜΕ, ανέφερε ότι «είχαμε μια πολύ όμορφη συνάντηση με τον Γαλλοκυπριακό αυτό Σύνδεσμο.

 

Είδαμε στα πρόσωπά τους την έκφραση της επιθυμίας όλων να θέλουν να μάθουν για το κυπριακό. Τους έκανα μια καλή ανάλυση και μπορώ να πω ότι έφυγαν από την Αρχιεπισκοπή κατενθουσιασμένοι».

 

Ο Μακαριώτατος, υπογράμμισε στους φιλοξενούμενούς του, ότι για να φθάσουμε στην εισβολή και τα τραγικά γεγονότα του 1974 «όλα αυτά τα τροχοδρόμησαν καταλλήλως οι Άγγλοι με τους Τούρκους» και για επιβεβαίωση όλων αυτών αναφέρθη στο βιβλίο «Αιματηρή Αλήθεια», που στηρίζεται πάνω στα απόρρητα ντοκουμέντα του Φόρεϊν Όφις, το ζήτησαν και τους το έδωσα, για να δουν ακριβώς πώς φθάσαμε ως εδώ».

 

«Ο κυπριακός λαός, Έλληνες και Τούρκοι», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, «πέρασαν μαζί επί αιώνες ευτυχισμένα. Ποτέ δεν είχαμε στην Κύπρο πρόβλημα θρησκευτικό. Τους το έχω τονίσει αυτό και το τονίζω αυτό οσάκις έλθει οποιοσδήποτε ξένος, ότι στην Κύπρο ούτε είχαμε, ούτε έχομε, ούτε και στο μέλλον θα έχουμε πρόβλημα μεταξύ των θρησκειών».

Εμφανίσεις: 43173
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!