Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Εκκλησία της Φινλανδίας

ImageΟ Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Καρελίας και πάσης Φινλανδίας κ. Λέοντος, αναχώρησε από τον αερολιμένα Λάρνακας σήμερα

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 και ώρα 15.55΄ (πτήση OS 832), μεταβαίνοντας, μέσω Βιέννης, στο Ελσίνκι, για την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Φινλανδίας.

 

Τον Μακαριώτατο θα συνοδεύουν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο Θεοφιλέστατος Χωρεπίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος Πυλιώτης και ο Ιερολογιώτατος Διάκονος κ. Κυπριανός Κουντούρης.

 

Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του, ο Μακαριώτατος θα έχει συναντήσεις τόσο με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο, όσο και με άλλους Αρχιερείς και παράγοντες της Εκκλησίας Φινλανδίας.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί, επίσης, Ιερούς Ναούς και Ιερές Μονές και θα έλθει σε επικοινωνία με το εκεί Ορθόδοξο πλήρωμα της Εκκλησίας.

 

Μεθαύριο Πέμπτη, 25 Ιουνίου και ώρα 14.00΄ (τοπική), ο Μακαριώτατος θα συναντηθεί με την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Φινλανδίας κα Tarja Halonen.

 

Την ερχόμενη Κυριακή, 28 Ιουνίου, οι Προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών, συμπαραστατούμενοι και από άλλους Αρχιερείς, θα προστούν του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, που θα τελεσθεί στην πανηγυρίζουσα ιστορική Ιερά Μονή του Νέου Βαλάμου, η οποία ιδρύθηκε τον 11ο αι. από τους Έλληνες μοναχούς Σέργιο και Γερμανό.

 

Τέλος στην Κύπρο ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του θα επιστρέψουν, μέσω Βιέννης, την Τρίτη, 30 Ιουνίου και ώρα 14.55΄ (πτήση OS 831).

Εμφανίσεις: 56083
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!