Στήριξη της Αγίας Έδρας για την επίλυση του Κυπριακού

ImageΤη στήριξη του Βατικανού στις προσπάθειες που καταβάλλει για επίτευξη λύσης του Κυπριακού, μετάφερε

ο Καρδινάλιος Ρενάτο Ραφαέλε Μαρτίνο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

 

Ο Καρδινάλιος Μαρτίνο, Αντιπρόσωπος της Αυτού Αγιότητας του Πάπα Βενέδικτου XVI, έγινε την Δευτέρα δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστόφια στην εξοχική του κατοικία στο Κελλάκι.

 

Ο Καρδινάλιος Martino, ο οποίος Προεδρεύει του Ποντιφικού Συμβουλίου για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη, ήλθε στην Κύπρο για τη λήξη των εορτασμών για τα 2000 χρόνια από τη γέννηση του Αποστόλου Παύλου.

 

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε τον Καρδινάλιο Martino για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ από πλευράς του ο Καρδινάλιος μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη στήριξη της Αγίας Έδρας στις προσπάθειες που καταβάλλει για επίτευξη λύσης και τις ευχές της Αυτού Αγιότητας του Πάπα.

 

Αντηλλάγησαν, επίσης, απόψεις για διεθνή και κοινωνικά θέματα, όπως την επισιτιστική κρίση, την επιδείνωση της φτώχειας και την εξάπλωση μεταδοτικών ασθενειών, όπου επαναβεβαιώθηκε η σύμπτωση απόψεων και η δέσμευση για τη συνέχιση των κοινών προσπαθειών για απάμβλυνση των προβλημάτων αυτών.

 

Στη συνάντηση παρίσταντο, επίσης, αξιωματούχοι της Αγίας Έδρας, ο Επιτετραμμένος της Αποστολικής Νουντσιατούρας στη Λευκωσία και εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου. 
Εμφανίσεις: 34830
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!