Ο Mahmoud Abbas στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο

ImageΚύπρος - Την ευχή όπως οι Παλαιστίνιοι αποκτήσουν σύντομα το δικό τους κράτος, εξέφρασε προς τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, κατά τη

συνάντηση που είχαν οι δύο άντρες, σήμερα το πρωί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

 

Ο κ. Abbas, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, συναντήθηκε με το Μακαριώτατο στο γραφείο του και κατά τη διάρκεια της εγκάρδιας και θερμής συνάντησης, η οποία διήρκεσε πάνω από μία ώρα, αντηλλάγησαν απόψεις επί διμερών θεμάτων και ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, με κυρίαρχο το Κυπριακό και το Μεσανατολικό.

 

Τονίστηκαν, παράλληλα, οι φιλικές και αγαθές σχέσεις που διατηρούν Κύπρος και Παλαιστίνη και εξεφράσθη, παράλληλα, η επιθυμία να συνεχιστούν και να γίνουν ακόμη στενότερες στο μέλλον.

 

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Κύπρου Χρυσόστομος προέβη σε δηλώσεις προς τους λειτουργούς των Μέσων Ενημέρωσης και υπογράμμισε ότι «με τους Παλαιστινίους πάντοτε είχαμε άριστες σχέσεις» και πρόσθεσε ότι «η ορθόδοξη εκκλησία των Ιεροσολύμων είναι σε στενή επαφή με την Παλαιστινιακή Αρχή και έχουν αγαθότατες σχέσεις».

 

Μέσα  στα πλαίσια αυτών των αγαθών σχέσεων, ο Μακαριώτατος εξέφρασε παράλληλα την ετοιμότητα της Εκκλησίας της Κύπρου να παρέχει οποιαδήποτε στήριξη στην Παλαιστινιακή Αρχή.

 

«Οι αγώνες μας είναι κοινοί», τόνισε ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας, «αγωνιζώμεθα και εμείς για μια ελεύθερη πατρίδα, όπως αγωνίζονται και οι ίδιοι και του τόνισα ότι πρέπει πάντοτε να έχουμε μια επαφή και σύνδεση μεταξύ μας, γιατί οι αγώνες μας είναι κοινοί».

 

 

Ευχήθηκα  στον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «πολύ  σύντομα οι Παλαιστίνιοι να έχουν  το δικό τους κράτος, όπως επιθυμούμε και  εμείς να έχουμε το δικό μας ενιαίο κράτος εδώ στην Κύπρο».

 

Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Abbas, σημείωσε καταλήγοντας ο Αρχιεπίσκοπος, «ανταλλάξαμε απόψεις και θέλω να πιστεύω ότι φεύγει από εδώ όχι απλά ικανοποιημένος, αλλά ενθουσιασμένος».

 

Μετά το τέλος της συνάντησης, οι δύο άντρες αντάλλαξαν μεταξύ τους αναμνηστικά δώρα.

 

Ο Μακαριώτατος πρόσφερε στον Υψηλό επισκέπτη του ένα βιβλίο με εικόνες της Κύπρου και ένα ασημένιο δίσκο με εγχάρακτη την Κύπρο, εκφράζοντας την ευχή «σύντομα η Κύπρος να είναι ενωμένη, όπως παρουσιάζεται στον δίσκο».

 

Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου μία χειροποίητη σύνθεση με το «Άστρο της Βηθλεέμ», το οποίο σύμφωνα με τον Μακαριώτατο θα στολίζει το προσωπικό του γραφείο.

  

Εμφανίσεις: 60643
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!