Ακολουθία της Αναστάσεως στην Ι.Μ. Κωνσταντίας

anastasi.constantis-1

Με πάσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας «Αύτη η κλιτή και αγία ημέρα, η μία των Σαββάτων».

Πλήθη πιστών κάθε ηλικίας, συνέρρευσαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι για να παρακολουθήσουν την Ακολουθία της Αναστάσεως και να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη», τον παιάνα της νίκης της ζωής κατά του θανάτου και της αμαρτίας.

Προεξάρχων της λαμπράς πανηγύρεως ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, ο οποίος μετέδωσε το Άγιο Φως και προέστη στη συνέχεια της τελετής της Αναστάσεως στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, παρουσία των αρχών της περιοχής και του Χριστεπωνύμου πληρώματος, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου κρατώντας αναμμένες λαμπάδες με το Ανέσπερο Φως που πήγασε μέσα από τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο και μεταφέρθηκε στην απανταχού ορθόδοξη Οικουμένη.

Ο Πανιερώτατος ανέγνωσε το Ιερό Ευαγγέλιο και κάτω από τους ήχους των χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών ανήγγειλε σε όλους το «Χριστός Ανέστη», με την καθιερωμένη τάξη, ευχόμενος η Αναστάσιμος χαρά να πλημμυρίζει την καρδιά όλων των ανθρώπων με αγάπη και ελπίδα.

Στη συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως.

Περί την ενδεκάτη πρωινή τελέστηκε στο Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως η ακολουθία της εννάτης ώρας του Πάσχα, κατά την οποία ο Επίσκοπος ενδύθηκε τα Αρχιερατικά του Άμφια.

Κατόπιν σχηματίστηκε πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ναό για τον Εσπερινό της Αγάπης. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας ο Πανιερώτατος και κληρικοί της Μητροπόλεως ανέγνωσαν την Ευαγγελική περικοπή από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο σε 11 γλώσσες, την Ελληνική, την Λατινική, την Σουαχίλι, την Γαλλική, την Αραβική, την Ομηρική, την Αγγλική, την Ρουμανική, την Γερμανική την Σλαβική και Αλβανική.

Λίγο πριν το τέλος του Εσπερινού της Αγάπης ο κλήρος και λαός εξήλθαν του ναού και αφού περιήλθαν εν πομπή τους κεντρικούς δρόμους της πόλεως του Παραλιμνίου κατέληξαν στο Μέγα Συνοδικό, όπου έγινε η απόλυση και ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος διένειμε σε όλους τα πατροπαράδοτα κόκκινα αυγά, ευχόμενος το «Χριστός Ανέστη».

anastasi.constantis-3

anastasi.constantis-4

anastasi.constantis-2

Εμφανίσεις: 13107
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!