Η Ακολουθία του Επιταφίου στην Μητρόπολη Λεμεσού

Epitafios 1

Το εσπέρας της Μεγάλης Παρασκευής πλήθος κόσμου παρακολούθησε με κατάνυξη, τον Όρθρο του Μεγάλου Σαββάτου και έψαλλε μελωδικά τα εγκώμια της Παναγίας ενώπιον του ανθοστολισμένου Επιταφίου, στον Καθεδρικό ιερό ναό Αγίας Νάπας, στον οποίο χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Ο Πανιερώτατος προέστη, στην συνέχεια, της περιφοράς του Επιταφίου, στους παρακείμενους δρόμους της εκκλησίας, με τη συμμετοχή τιμητικού αγήματος του στρατού, της φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού και πολλών πιστών.

Μετά την επιστροφή της λιτανευτικής πομπής έγινε η μεταφορά του Επιταφίου εντός του Ιερού Βήματος, σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας και αφού τον περιέφεραν τρεις φορές γύρω από την Αγία Τράπεζα, ψάλλοντας το «Ότε κατήλθες», «Ταίς μυροφόροις Γυναιξί» και το «Ο ευσχήμων Ιωσήφ», τον εναπόθεσαν εκεί προσμένοντας πλέον το χαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως.

Epitafios 2

Epitafios 3

Epitafios 4a

Epitafios 6

Epitafios 7

Εμφανίσεις: 13130
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!