Ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στο Μετόχι του Κύκκου (ΦΩΤΟ)

Apokathylosi 6

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα και με κατανυκτική λαμπρότητα, έτσι όπως ορίζει το τυπικό των ακολουθιών των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδος, τελέστηκαν, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως, στον Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου, Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου στην Λευκωσία.

Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, με την συμμετοχή των Πατέρων της Μονής π. Αλεξίου και Ανθεμίου, του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αγγέλου και των Διακόνων Στυλιανού, Πέτρου, Νικολάου και Ιακώβου.

Κατά την διάρκεια ανάγνωσης της Ευαγγελικής περικοπής ο Αρχιμανδρίτης Ανθέμιος Κυκκώτης, συνοδευόμενος από τον π. Άγγελο, εξήλθε του ιερού βήματος και ως άλλος «Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας» αποκαθήλωσε το «σώμα» του εσταυρωμένου Κυρίου, «ενετύλιξεν αυτώ σινδόνι καθαρά» και το μετέφερε στους ώμους του για να το εναποθέσει επάνω στην Αγία Τράπεζα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου πέριξ του ιερού ναού και η εναπόθεσή του στο περίτεχνα ανθοστολισμένο κουβούκλιο, όπου προσκύνησε πρώτος ο Πανιερώτατος, ακολούθησε ο ιερός κλήρος και το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Apokathylosi 1

Apokathylosi 2

Apokathylosi 3

Apokathylosi 4

Apokathylosi 4a

Apokathylosi 5

Apokathylosi 5a

Εμφανίσεις: 12631
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!