Η τελετή του Νιπτήρος από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας (ΦΩΤΟ)

Niptyras 2015 7

Πλήθος πιστών κατέκλυσε, χθες βράδυ, τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, για να μετάσχει το Ευχέλαιο, αλλά και για να παρακολουθήσει στην συνέχεια την τελετή του ιερού Νιπτήρος, η οποία πραγματοποιείται σε ανάμνηση της συμβολικής πράξης του Χριστού να πλύνει τα πόδια των δώδεκα μαθητών του κατά την διάρκεια του Μυστικού Δείπνου.

Με την ενέργεια Του αυτή ο Κύριος θέλησε να διδάξει στους μαθητάς Του και κατ’ επέκταση σε όλους εμάς την έννοια της ταπείνωσης και παράλληλα να τους υποδείξει ότι ήλθε στη γη όχι για να υπηρετηθεί, αλλά για να υπηρετήσει.

Η τελετή έλαβε χώρα σε ξύλινη εξέδρα, που τοποθετήθηκε στον σολέα του ναού και προεξάρχων ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο οποίος «λαβών λέντιον διέζωσεν εαυτόν» και αναπαριστώντας τον Ιησού Χριστό, «βάλλει ύδωρ εις τον νιπτήρα και ήρξατο νίπτειν τους πόδας» δώδεκα ιερέων της Μητροπόλεως, που υποδύονταν τους δώδεκα Αποστόλους.

Niptyras 2015 2

Niptyras 2015 4

Niptyras 2015 5

Niptyras 2015 9

Niptyras 2015 1a

Εμφανίσεις: 12962
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!