Κυριακή των Βαΐων στον κατεχόμενο ναό του Αγίου Μάμαντος

879Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: «Σήμερα εορτάζουμε τα προεόρτια της Αναστάσεως του Κυρίου, τα προεόρτια της δικής μας ανάστασης, τα προεόρτια της αναστάσεως της Μόρφου και όλης της Κύπρου. Είναι μεγάλη η συγκίνηση μας που εορτάζουμε σήμερα μετά από 41 χρόνια, εδώ στον κατεχόμενο ναό του Αγίου Μάμαντος την Κυριακή των Βαΐων, που τόσο καλά φυλάξατε στη μνήμη σας.

Εύχομαι και στους Ακανθιώτες να εορτάσουν κι αυτοί, αυτήν τη μέρα, στην κατεχόμενη Ακανθού με τον Χρυσοσώτηρα στην εκκλησία Του, εκεί που ανήκει. Δεν πρέπει ποτέ να χάνουμε την πίστη μας, αλλά και να μην ξεχνάμε ότι ενώ ο Κύριος σήμερα δοξαζόταν από τον λαό των Ιεροσολύμων, μετά από λίγες ώρες ο ίδιος κόσμος φώναζε να τον σταυρώσουν. Γεγονός που δείχνει ότι εμείς οι άνθρωποι πολύ γρήγορα ξεχνάμε τον Θεό και τον προδίδουμε, αλλά και πόσο ανάγκη έχουμε την ευλογημένη μετάνοια για να οδηγηθούμε στην Ανάσταση»

Εμφανίσεις: 19709
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!