Κυριακή των Βαΐων με χειροτονία και χειροθεσία στον Στρόβολο

Vaion 7Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε, στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, η Κυριακή των Βαΐων, προεξάρχοντος, της Ευχαριστιακής Συνάξεως, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατούμενου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο.

Κηρύττοντας τον θείο λόγο, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, αναφέρθηκε στα γεγονότα της εορτής της Κυριακής των Βαΐων, αλλά και στην σημασία τους για την ζωή και την πορεία του ανθρώπου προς την σωτηρία και την κληρονομία της Βασιλείας του Θεού.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος, χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον διάκονο Ιωάννη Uliniuc, ο οποίος υπηρετεί τα τρία τελευταία χρόνια τον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας.

Η χειροτονία τελέ­σθη­κε σε κλίμα κατανύξεως και πνευματικής χαράς, παρουσία του Δημάρχου Στροβόλου κ. Λάζαρου Σαββίδη, της οικογενείας του χειροτονουμένου, συγγενών, φίλων και πλήθους πιστών, οι οποίοι με δύναμη ψυχής αναφώνησαν το «Άξιος».

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, προέβη σε χειροθεσία του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Μαρίνου Παπαχριστοδούλου, εις πνευματικόν, επιβραβεύοντας, με τον τρόπο αυτό, την αγάπη και τον ζήλο του προς την Εκκλησία, αλλά και την ποιμαντική φροντίδα του προς τον λαό του Θεού.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία γύρω από το ναό και η ευλογία των κλάδων της ελαίας.

Vaion 1a

Vaion 2

Vaion 3

Vaion 4

Vaion 5

Vaion 6

Εμφανίσεις: 24225
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!